Φωτιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας και Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας και Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας
Πυροσβεστική
Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στη Φθιώτιδα στην περιοχή της Μακρακώμης και στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας.

Τελευταία ενημέρωση 17:05

Τεράστιο έχει γίνει το μέτωπό της φωτιάς στην Φθιώτιδα στην περιοχή της Μακρακώμης και κινείται πλέον απειλητικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Πυροσβέστες και κάτοικοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή να επεκταθούν οι φλόγες σε κάποια σπίτια και εγκαταστάσεις. Το μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις: Το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα. Το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν δεν ενισχυθούν οι δυνάμεις και δεν έρθουν εναέρια μέσα, τότε πολύ γρήγορα η φωτιά θα φτάσει μέσα στις πλατείες των χωριών» δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας, σημειώνοντας ότι έχει ανοιχτή γραμμή με το συντονιστικό στην Αθήνα για την αποστολή εναέριων μέσων.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος και τα δύο αεροσκάφη Pzl από το αεροδρόμιο της Λαμίας ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί βυτιοφόρα και μηχανήματα του Δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς.

Φωτιά και στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειές τους δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαλκιδική: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Πολύγυρο

Πυρκαγιές: Επιπλέον αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις της ΕΕ στη διάθεση της Ελλάδας

Πυρκαγιές: 110.000 τετρ. χιλιόμετρα καλύπτει ο καπνός

gazzetta
gazzetta reader insider insider