Αδιάκοπη η μάχη με τις φλόγες - Μεγάλη προσπάθεια για τον Δρυμό της Πάρνηθας - Δραματικές εκκενώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδιάκοπη η μάχη με τις φλόγες - Μεγάλη προσπάθεια για τον Δρυμό της Πάρνηθας - Δραματικές εκκενώσεις
Η φωτιά καίει σπίτια. Αγώνας να μην περάσει στον Δρυμό της Πάρνηθας. Αναζωπύρωση στον Ασπρόπυργο. Τεράστιο μέτωπο στον Έβρο από 5 εστίες - εκκένωση σε Κοίλα, Μελία.

(14:10) Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Μενίδι, όπου η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών.

Με μήνυμα του 112, οι κάτοικοι των οικισμών Αγία Παρασκευή και Καποτά κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή και να απομακρυνθούν προς κέντρο Μενιδίου.

Μάχη δίνεται για να σωθούν σπίτια στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Ρώσου.

Το mega μεταδίδει, στο μεταξύ, πως η φωτιά έχει περάσει στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Εκκενώσεις και στον Ασπρόπυργο

Μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Σοφό Ασπροπύργου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αττική Οδό. Ανάλογο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Λεφάντω προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το κέντρο των 'Ανω Λιοσίων.

Δράμα και στον Έβρο - 112 σε Κοίλα και Μελία

Δραματική είναι η κατάσταση στη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα στον Έβρο.

Επιχειρείται από το πρωί να τιθασευτούν και να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Το 112 «κάλεσε» τους κατοίκους των περιοχών Κοίλα και Μελία να απομακρυνθούν προς τις Φέρες.

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις αμείωτες, τους εθελοντές και τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν πυρετωδώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου.

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς στη Χρυσούπολη Καβάλας, όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, με τις ισχυρές δυνάμεις που έχουν διατεθεί να αντιμετωπίζουν δύο μέτωπα, το ένα πλησίον του οικισμού Αβραμυλιά και το δεύτερο στην περιοχή Διαλεκτό. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία.

Επιπλέον, όπως τόνισε, στην 'Ανω Δροσίνη και στο Μίσχο Ροδόπης καθώς και στο «Μοσχοπόδι» Θήβας μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ενεργές καύσεις.

Ακόμη, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας.

Επίσης αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας, Υλίκη Βοιωτίας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Πρόδρομο Βοιωτίας και Ταρσό Λιβαδειάς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4) σε: Έβρο, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Θάσο, Λήμνο και Λέσβο, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Αττική.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για σήμερα, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider