Γλυκοκοιτάζει η Σαουδική Αραβία το Champions League;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γλυκοκοιτάζει η Σαουδική Αραβία το Champions League;
Έχοντας κάνει τόσο μεγάλες δαπάνες για τόσο μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου, είναι ανοιχτή σε συζητήσεις.

Η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται να εκκινήσει συζητήσεις για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του Champions League, την ώρα που το βασίλειο δαπανά εκατοντάδες δολάρια για να προσελκύσει ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη.

«Προσπαθούμε να γίνουμε διαφορετικοί, οπότε τυχόν αλλαγές ή βελτιώσεις στο φορμάτ της διοργάνωσης είναι καλοδεχούμενες», είπε σε συνέντευξή του ο Carlo Nohra, ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Saudi Pro League. Διευκρίνισε πως το SPL εξακολουθεί να είναι «ολοκληρωτικα αφοσιωμένο» στο να ενταχθεί στο AFC Champions League, το premier club της Ασίας. Τυχόν συζητήσεις για τη συμμετοχή ομάδων του SPL στο Champions League, πρόσθεσε, αφορούν την UEFA και την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας.

Στα μέλη της UEFA συγκαταλέγονται λίγες μη ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Καζακστάν, οι ομάδες των οποίων μπορούν να συμμετέχουν στο Champions League.

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έχουν δαπανήσει 650 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες «στρατολογώντας» παίκτες όπως ο Καρίμ Μπενζεμά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ και ο Τζόρνταν Χέντερσον της Λίβερπουλ.

Το βασίλειο προσπάθησε να προσελκύσει τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσι με ένα τεράστιο πακέτο αποδοχών, αλλά επέλεξε να παίξει για την Ίντερ Μαϊάμι στις ΗΠΑ. Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο σαουδαραβικός σύλλογος Al-Ittihad θέλει να αγοράσει τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ Μοχάμεντ Σαλάχ.

«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να έρθουν αυτοί οι παίκτες στη Σαουδική Αραβία», είπε ο Nohra, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν για την World Wrestling Entertainment «Δεν μπορούμε να βάλουμε χειροπέδες αν θέλουμε να φέρουμε μερικά από τα καλύτερα ταλέντα εδώ. Πρέπει να πληρώσουμε το απαιτούμενο αντίτιμο για να τους φέρουμε εδώ».

Από πλευράς εσόδων, το SPL παραμένει μικρό σε σχέση με τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου του κόσμου. Αλλά η αγορά τέτοιων παικτών υπογραμμίζει τις μεγάλες φιλοδοξίες της Σαουδικής Αραβίας, καθώς θέλει να διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο κάνοντας τεράστιες επενδύσεις σε οτιδήποτε, από τον αθλητισμό έως τις «νέες πόλεις» και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider