Φωτιές: Μαίνονται για 12η ημέρα τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο - Σε επιφυλακή οι κάτοικοι στο Σουφλί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιές: Μαίνονται για 12η ημέρα τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο - Σε επιφυλακή οι κάτοικοι στο Σουφλί
Ανεξέλεγκτη παραμένει για 12η ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στον Εβρο, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη στην ιστορία των επίσημων καταγραφών.

Για 12η ημέρα μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, η οποία ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου και μέχρι στιγμής έχει κατακάψει περισσότερα από 826.000 στρέμματα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, μήνυμα από το 112 εστάλη στην περιοχή ώστε οι κάτοικοι στο Σουφλί να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οπως αναφέρεται, «σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την περιοχή Γιαννούλη, η οποία εκκενώθηκε το απόγευμα, ενώ νωρίτερα την Τετάρτη είχαν εκκενωθεί ο οικισμός Σιδηρώ.

Ενεργά παραμένουν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς, στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά.

Το έργο της κατάσβεσης, παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αδιάλειπτα στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες καθίσταται ακόμη δυσκολότερο κυρίως στο πύρινο μέτωπο της Κοτρωνιάς καθώς η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες, από βορειοανατολικούς που έπνεαν κόντρα στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα σπρώχνει τη φωτιά με την πορεία της να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν διατεθεί για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 11 αεροσκαφών και πέντε ελικοπτέρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται ΚΥΑ για τη στέγαση των πυρόπληκτων - Επιδότηση από 300 έως 500 ευρώ το μήνα

Έβρος: Ενεργοποιήθηκε το πλαίσιο κρατικής στήριξης - Τα 13 μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider