Ζερεφός: Η κακοκαιρία Daniel 3 φορές ισχυρότερη από τον Ιανό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζερεφός: Η κακοκαιρία Daniel 3 φορές ισχυρότερη από τον Ιανό
Για την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel που χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής Φυσικής Ατμόσφαιρας και μέλος της επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή,  Χρήστος Ζερεφός.

Για την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel που χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής Φυσικής Ατμόσφαιρας και μέλος της επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τέτοια πλημμύρα θα ξαναγίνει μετά από 300 χρόνια, εκτός αν αποσταθεροποιηθεί εντελώς το κλίμα».

«Η κλιματική κρίση άρχισε στην Ελλάδα την δεκαετία του 80, αλλά τότε δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει. Εκείνη την δεκαετία άρχισαν οι μεγάλοι καύσωνες» είπε ο καθηγητής.

Όπως τόνισε, το 2023 θα το θυμόμαστε και θα γραφτεί στην ιστορία μας καθώς χάσαμε τις βροχές και τα χιόνια του χειμώνα και το καλοκαίρι έχουμε τον πιο θερμό Ιούλιο και Αύγουστο στα χρονικά.

Λόγω της κλιματικής αλλαγής, η κακοκαιρία Daniel είχε τις προδιαγραφές ενός μικρού κυκλώνα, 3 φορές ισχυρότερος από τον Ιανό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία Daniel: Συναγερμός στη Λάρισα - Έσπασε φράγμα του Πηνειού

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη Μαγνησία: Χωρίς νερό ο Βόλος - Παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Ανατολικό Πήλιο

Φονικές πλημμύρες: Σχέδιο αποκατάστασης 3 αξόνων για αγρότες, περιουσίες και υποδομές – Το βλέμμα στραμμένο στη διάσωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider