ΗΠΑ: Η κλιμάκωση του πολέμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση εμπλοκή του Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η κλιμάκωση του πολέμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση εμπλοκή του Ιράν
Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε πιθανό ενδεχόμενο, ανέφερε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:02

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, θα μπορούσε να οδηγήσει στην προοπτική το Ιράν να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν μιλώντας στο CBS, προειδοποίησε για την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου μετώπου στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το Ιράν θα επέλεγε να εμπλακεί απευθείας με κάποιο τρόπο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε πιθανό ενδεχόμενο», ανέφερε ο Σάλιβαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν συνομιλίες μέσω τρίτων με το Ιράν τις τελευταίες ημέρες, για να προειδοποιήσουν την Τεχεράνη να αποφύγει την κλιμάκωση.

Οι δηλώσεις έρχονται την ώρα που αυξάνεται η ένταση στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου. Υπήρξαν ανταλλαγές πυρών μεταξύ της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και των ισραηλινών δυνάμεων, ενώ στις συγκρούσεις εμπλέκονται και παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες που δρουν στην περιοχή.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πέντε από εννιά ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου.

- Διαβάστε ακόμα: Γάζα: Ένα βήμα πριν την άβυσσο - Εξέπνευσε το ισραηλινό τελεσίγραφο

Υδροδότηση στο νότο της Λωρίδας της Γάζας

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού σε άλλες δηλώσεις του στο CNN, ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν ότι η παροχή νερού στη νότια Γάζα έχει ανοίξει ξανά.

Όπως ανέφερε ο Σάλιβαν, αυτή είναι μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, καθώς στον παλαιστινιακό θύλακα ο ισραηλινός έχει κηρύξει «κατάσταση πλήρους πολιορκίας», κόβοντας κάθε πρόσβαση σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CNBC: Μια είσοδος της Χεζμπολάχ στη σύγκρουση αλλάζει το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή

NY Times: Το Ισραήλ καθυστέρησε τη χερσαία επίθεση στη Γάζα λόγω καιρού

Ισραήλ: Ρουκέτες της Χαμάς πέφτουν στη Σντερότ

gazzetta
gazzetta reader insider insider