WP: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο εκκένωσης 600.000 Αμερικανών από τη Μέση Ανατολή εάν επεκταθεί η σύγκρουση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WP: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο εκκένωσης 600.000 Αμερικανών από τη Μέση Ανατολή εάν επεκταθεί η σύγκρουση
Για την πιθανότητα να προχωρήσει στην εκκένωση 600.000 Αμερικανών που ζουν στη Μέση Ανατολή προετοιμάζεται η αμερικανική κυβέρνηση.

Για την πιθανότητα να προχωρήσει στην εκκένωση 600.000 Αμερικανών που ζουν στη Μέση Ανατολή προετοιμάζεται η αμερικανική κυβέρνηση, εάν ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει η Washington Post.

Αυτό το ζήτημα, έρχεται σε μια στιγμή που το Ισραήλ προετοιμάζεται, με τη βοήθεια αμερικανικών όπλων και ειδικών, για αυτό που ευρέως πιστεύεται ότι είναι μια χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς. Τα στελέχη που διατήρησαν την ανωνυμία τους για εύλογους λόγους, δήλωσαν πως οι Αμερικανοί που ζουν στο Ισραήλ και στο γειτονικό Λίβανο, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το πως εξελίσσονται τα πράγματα, αν και μία τέτοιας κλίμακας εκκένωση χαρακτηρίζεται ως το «χειρότερο σενάριο» και ήδη εξετάζονται άλλες εναλλακτικές.

Η αμερικανική κυβέρνηση, παρά την ανοιχτή υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ, είναι εξαιρετικά προβληματισμένη για την πιθανότητα της επέκτασης της σύγκρουσης, και τις τελευταίες ημέρες έχει στρέψει την προσοχή της εν μέρει στα ιδιαίτερα πολύπλοκα δεδομένα αυτή της εκκένωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπάρχουν 600.000 Αμερικανοί πολίτες στο Ισραήλ και περίπου 86.000 πιστεύεται ότι βρίσκονταν στον Λίβανο όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Τη μεγαλύτερη ανησυχία στην αμερικανική κυβέρνηση προκαλεί η πιθανότητα εμπλοκής της Χεζμπολαχ στην σύγκρουση, κάτι που όπως αναφέρουν τα στελέχη, αυτό θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα σε ήδη πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Έφθασε ο Μακρόν για να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας

Ομπάμα: Κάποιες ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ενδέχεται να γυρίσουν μπούμερανγκ

Ουκρανία: Διατάχθηκε εσπευσμένη υποχρεωτική απομάκρυνση των παιδιών από την Χερσώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider