Η JTI ανακοινώνει το νέο επενδυτικό της βήμα στην αγορά των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η JTI ανακοινώνει το νέο επενδυτικό της βήμα στην αγορά των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού
Βασίλης Βωβός, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και CFO της JTΙ παγκοσμίως
H JTI επεκτείνει διεθνώς την επενδυτική της δραστηριότητα στην αγορά των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με έμφαση στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού ευθυγραμμίζοντας τις επιχειρηματικές της πρακτικές με τον στρατηγικό της στόχο προς ένα βιώσιμο μέλλον.

H JTI επεκτείνει διεθνώς την επενδυτική της δραστηριότητα στην αγορά των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με έμφαση στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού ευθυγραμμίζοντας τις επιχειρηματικές της πρακτικές με τον στρατηγικό της στόχο προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η Ποιότητα και η Καινοτομία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της ανακατεύθυνσης της JTI που παρακολουθεί στενά τις αγοραστικές τάσεις και τις αλλαγές της συμπεριφοράς του σύγχρονου ενήλικα καταναλωτή, ως προς τα καπνικά προϊόντα. Ήδη τα τελευταία χρόνια πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί στη νέα γενιά καπνικών όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού την ίδια στιγμή που τα συμβατικά προϊόντα παραμένουν υψηλά στις προτιμήσεις της αγοράς.

H JTI παρακολουθεί στενά αυτή την εξέλιξη και ακολουθεί τις νέες καταναλωτικές τάσεις προκειμένου να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις προτιμήσεις και να καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες των ενήλικων καταναλωτών που εμπιστεύονται τα προϊόντα της. Πρόσφατα μάλιστα ο Όμιλος JT ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επενδύσει περί τα 3 δις ευρώ στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου στα επόμενα 3 χρόνια, δίνοντας έμφαση στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης στις οποίες η JTI επενδύει σταθερά εισερχόμενη στη νέα κατηγορία, αναγνωρίζοντας τις αναπτυξιακές της δυνατότητες ενώ ο στόχος είναι να κυκλοφορήσει το νέο προϊόν σε 25 αγορές μέχρι το 2025. Ο όμιλος έχει εμπορική παρουσία στη χώρα μας από το 1981 και το 2018 απέκτησε και παραγωγική βάση με την εξαγορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη για τον μετασχηματισμό του οποίου σε μια σύγχρονη υψηλών προδιαγραφών μονάδα επένδυσε πάνω από 30 εκατ. δολάρια αυξάνοντας την παραγωγικότητα κατά 112% και εξάγοντας το 76% της παραγωγής σε εννέα χώρες της Ε.Ε. Παράλληλα, η JTI αγοράζει για τα εργοστάσιά της σε όλον τον κόσμο το 1/3 των ελληνικών καπνών, στηρίζοντας σταθερά τη συμβολαιακή Γεωργία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σε σχέση με το 2020, η εταιρεία έχει αυξήσει κατά 50% τον όγκο των καπνών που προμηθεύεται από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές.

Η επένδυση της JTI στην Ελλάδα αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα άμεσων ξένων επενδύσεων και ήδη η εταιρεία έχει αποσπάσει τα εύσημα του ίδιου του πρωθυπουργού για την επένδυσή της στην Ελλάδα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Japan Tobacco Inc., κύριο Mutsuo Iwai, στο πλαίσιο της επίσημης συνάντησής του στο Τόκιο τον περασμένο Φεβρουάριο με μέλη Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων (KEIDANREN).

Το νέο επενδυτικό βήμα και η επέκταση στην αγορά των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού σηματοδοτεί την έναρξη ενός δυναμικού και πολλά υποσχόμενου κεφαλαίου για τη JTI Ελλάδας με την κυκλοφορία του Ploom, του τεχνολογικά εξελιγμένου, καινοτόμου προϊόντος στην κατηγορία των θερμαινόμενων.

Η ανακοίνωση της νέας επένδυσης έγινε τον προηγούμενο μήνα σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της επιχειρηματικής κοινότητας και υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας από την Ελλάδα και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CFO της JTΙ, Βασίλη Βωβό, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα για τον σκοπό αυτό, η στρατηγική της JTI είναι να διατηρήσει τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία στην κατηγορία των συμβατικών προϊόντων καπνού και παράλληλα να εισέλθει αποφασιστικά στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά θερμαινόμενου καπνού. Παγκοσμίως, η αγορά θερμαινόμενου καπνού αγγίζει τα 14 δις ευρώ και ο στόχος της εταιρείας είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να έχει κατακτήσει ένα μερίδιο της τάξεως του 15% διεθνώς.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με την JTI να είναι ο τέταρτος παίκτης που εισέρχεται σε αυτή, γεγονός το οποίο αποτελεί μια πρόκληση και μια ευκαιρία να ενδυναμώσει το ήδη ισχυρό επιχειρηματικό και επενδυτικό της αποτύπωμα και το θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα παρέχουν 300 ποιοτικές άμεσες θέσεις εργασίας ενώ στηρίζουν έμμεσα περισσότερες από 50.000 οικογένειες. Η προσφορά της JTI στην αγορά εργασίας είναι ακόμα πιο σημαντική δεδομένου ότι έχει αξιολογηθεί από το Top Employers Institute ως ο Νο1 Κορυφαίος Εργοδότης. Με την κυκλοφορία του νέου, εξελιγμένου προϊόντος θερμαινόμενου καπνού, Ploom θα προστεθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο άμεσα με αύξηση του δυναμικού κατά 35% όσο και έμμεσα μέσω της συνολικής επέκτασης των δραστηριοτήτων της JTI.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider