Μαρινάκης: Δεν είναι δυνατόν 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ζημιές και το 71% να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μαρινάκης: Δεν είναι δυνατόν 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ζημιές και το 71% να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει σε μια τέτοια τόσο σοβαρή συζήτηση και τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, όπως το φορολογικό, είναι το τσουβάλιασμα, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση Τσακλόγλου ήταν ατυχέστατη. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για ανάλυση και μάλιστα επειδή μιλάμε και για έναν άνθρωπο -γιατί πρέπει να κοιτάμε και τον πρότερο έντιμο βίο του ανδρός- ταπεινό, που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Για εμένα είναι σημαντικό ότι μετά από λίγη ώρα είπε "συγγνώμη" γιατί μάλιστα νομίζω ότι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε για το φορολογικό νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει σε μια τέτοια τόσο σοβαρή συζήτηση και τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, είναι το τσουβάλιασμα. Το νομοσχέδιο αυτό, κατ' αρχάς, δεν απευθύνεται μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες, ένας εξ αυτών είμαι και εγώ. Απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και βασικά προσπαθεί να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη επιτυχία τη φοροδιαφυγή. Και έχουμε τη δυνατότητα εμείς να λέμε ότι έχουμε αξιοπιστία -στην πράξη θα κριθούμε- γιατί παραλάβαμε ένα κενό ΦΠΑ 23%, το έχουμε πάει στο 15% και προφανώς πρέπει να το πάμε πολύ πιο κάτω γιατί απέχουμε πολύ από την Ευρώπη.

Πάμε στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο σκέλος της δικαιότερης φορολόγησης. Ξεκινούμε όλοι μας νομίζω από την παραδοχή ότι δεν είναι δυνατόν ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ζημιές και το 71% να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό. Είναι αυτό το 71% όλοι φοροφυγάδες; Όχι, ούτε το υπόλοιπο 29% δεν είναι».

Αναφορικά με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου επεσήμανε: «Εμείς τι θέλουμε; Να έχουμε μια τελική μορφή του νομοσχεδίου, που να μην υπάρχουν αδικίες. Νομίζω, για να συμφωνήσουμε και για να καταλάβουμε ότι και η μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης νομίζω κάνει μόνο κακό στην οικονομία του τόπου και στους πολίτες. Πιστεύει η αντιπολίτευση ή όλοι αυτοί που είναι εντελώς αντίθετοι στο νομοσχέδιο ότι μπορεί κάποιος που έχει μια επιχείρηση με 10 εργαζόμενους, οι οποίοι παίρνουν τον κατώτατο μισθό να έχει έσοδα λιγότερα από τους εργαζόμενούς του; Αυτό προσπαθεί να αντιμετωπίσει το νομοσχέδιο».

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει. Το πιστεύουμε. Θα έρθει σε χρόνο που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Και όταν υπάρχει απόφαση για τον χρόνο αυτό, θα ανακοινωθεί».

Για το μέτωπο της ακρίβειας, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η ελληνική κοινωνία, όπως και όλη η Ευρώπη και προφανώς, ως έχει καθήκον η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός -για όλους εμάς είναι και απόλυτη προτεραιότητα. Και αυτό δεν είναι λόγια, είναι πράξεις. Εγώ αυτό που λέω κάθε φορά, είναι ότι όποιος λέει πως με ένα μαγικό ραβδί, με ένα πάτημα ενός κουμπιού, θα εξαφανίσει την ακρίβεια, ουσιαστικά εξαπατά τους πολίτες. Όταν έχει ένα δημόσιο αξίωμα, προφανώς. Εμείς κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις. Σημαντικές και οι τρεις. Η πρώτη -τη λέω πρώτη, γιατί τη θεωρώ λίγο έως πολύ σημαντικότερη- είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, οι οποίες γίνονται με παρεμβάσεις αυξήσεων μισθών, όπως στους δημοσίους υπαλλήλους, σημαντικές αυξήσεις, πάνω από 10,5%. Το δεύτερο σκέλος της πολιτικής μας, είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις από το περίσσευμα της ανάπτυξης, 352 εκατομμύρια σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες ενίσχυση. Κι αυτή έχει την αξίας της. Προφανώς, από μόνο του, τίποτα δεν λύνει το πρόβλημα. Το "καλάθι του νοικοκυριού" που συνεχίζεται. Εννιακόσια έξι προϊόντα που όλο και αυξάνονται, με σταθερά, τουλάχιστον, 5% μειωμένη τιμή για έξι μήνες. Και το τρίτο σκέλος είναι οι έλεγχοι, οι οποίοι ήταν ένα κακόγουστο αστείο, γιατί δεν υφίσταντο έλεγχοι από την προηγούμενη από εμάς κυβέρνηση το 2015 - 2019. Δεν υπήρχε, ουσιαστικά, υπηρεσία».

Συνολικά επίσης, σε σχόλιο δημοσιογράφου για το ότι λόγω της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση είναι χωρίς αντίπαλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και τον πήχη δεν τον βάζει η αντιπολίτευση, η οποία όντως είναι χαμηλά, τον πήχη τον βάζουν οι πολίτες και οι ανάγκες τους. Να σας πω, όμως, κάτι. Για μένα αυτό το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει στην αντιπολίτευση δεν είναι το αίτιο, είναι το αποτέλεσμα. Το αίτιο ξέρετε ποιο είναι; Αυτό που είπαμε πριν.

Το γεγονός ότι είχαμε σε πολύ δύσκολα χρόνια κρίσεων, πολλών προβλημάτων για τους πολίτες, μία κυβέρνηση που προσπαθούσε να λύσει τα περισσότερα από αυτά και επιβραβεύτηκε, όχι με λευκή επιταγή και μια αντιπολίτευση που έλεγε "όχι" στα όλα. Δηλαδή, τι θέλω να πω και κλείνω. Ουσιαστικά τι λένε οι πολίτες; Ζητάνε από εμάς περισσότερα, αλλά αναγνωρίζουν την προσπάθεια και είδανε στην πράξη ότι ούτε με πορείες χωρίς αιτήματα, ούτε με καταλήψεις, ούτε με πανό, ούτε με συνθήματα, ούτε με τα πόσα χρόνια είναι κάποιος στην Αριστερά […] κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε με όλα αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider