Παπαστεργίου: To 2024 θα κάνουμε εντυπωσιακά πράγματα στο κομμάτι της ψηφιοποίησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστεργίου: To 2024 θα κάνουμε εντυπωσιακά πράγματα στο κομμάτι της ψηφιοποίησης
«Φτάσαμε σε ένα πολύ κομβικό σημείο στο να διαλειτουργήσουν οι βάσεις δεδομένων της χώρας με αποτέλεσμα να "τρέξουν" όλα τα πράγματα πολύ γρήγορα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Φτάσαμε σε ένα πολύ κομβικό σημείο στο να διαλειτουργήσουν οι βάσεις δεδομένων της χώρας με αποτέλεσμα να "τρέξουν" όλα τα πράγματα πολύ γρήγορα». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων γραφείων του EIT Digital (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας) και του ICCS, στην Αθήνα.

«Θεωρώ το 2024 μία χρονιά στην οποία θα κάνουμε εντυπωσιακά πράγματα στο κομμάτι της ψηφιοποίησης», πρόσθεσε μιλώντας για τον νέο ρόλο που θα αποκτήσει ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr, όχι μόνο να μας καθοδηγεί και να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που υποβάλλουμε αλλά να αναλάβει τη διεκπεραίωση διαδικασιών για λογαριασμό μας.

Ο υπουργός τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι «να μην χρειάζεται κάποιος πολίτης του να μπορεί μέσω του gov wallet, το οποίο θα αποτελεί το βασικό εργαλείο διεπαφής του πολίτη με το Δημόσιο, να δίνει τη συναίνεσή του για διάφορες διαδικασίες που έχει αιτηθεί».

Μιλώντας για τον προσωπικό αριθμό, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό που έχουμε στο Μητρώο Πολιτών, με αποτέλεσμα μέσω του προσωπικού αριθμού να επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όσον αφορά στη τεχνητή νοημοσύνη, επεσήμανε ότι θαβοηθήσει και σε τομείς όπως η πιο δίκαιη απόδοση φορολογικής πολιτικής, ψηφιοποίηση Κτηματολογίου, δικαιοσύνη, η υγεία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε σε έργα όπως το Ultra-Fast Broadband και το Smart Readiness για τα voucher στις πολυκατοικίες προκειμένου να βάλουν οπτικές ίνες και να αναβαθμίσουν την σύνδεσή τους.

«Θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στο κράτος. Η έννοια της ψηφιοποίησης συνδέεται άμεσα με το να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαστεργίου: Αλλαγή τιμολογίων και παρόχων ενέργειας με ένα μήνυμα στο wallet του κινητού

Παπαστεργίου: Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ διασφαλίζει το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας

Gov.gr: Διαθέσιμη η άρση παρακράτησης κυριότητας οχήματος Ι.Χ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider