Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ξανά τρομοκρατική οργάνωση τους Χούθι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ξανά τρομοκρατική οργάνωση τους Χούθι
Ο χαρακτηρισμός δεν τίθεται σε ισχύ για 30 ημέρες, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι χαρακτηρίζει και πάλι τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης ως «τρομοκρατική» οργάνωση. Η κίνηση της Ουάσινγκτον να επαναπροσδιορίσει τους αντάρτες ως «παγκόσμιους τρομοκράτες» γίνεται μετά τις επιδρομές που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ μαζί με τη Βρετανία σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη, ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι λένε ότι οι επιχειρήσεις τους θα συνεχίσουν μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα. «Σε απάντηση σε αυτές τις συνεχιζόμενες απειλές και επιθέσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τον χαρακτηρισμό της Ανσαράλα, επίσης γνωστής ως Χούθι, ως Παγκόσμιο Τρομοκράτη», ανέφερε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε δήλωσή του την Τετάρτη. «Ο χαρακτηρισμός αυτός θα παρεμποδίσει την χρηματοδότηση των Χούθι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο χαρακτηρισμός δεν τίθεται σε ισχύ για 30 ημέρες, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. «Εάν οι Χούθι σταματήσουν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επανεκτιμήσουν αμέσως αυτόν τον χαρακτηρισμό», δήλωσε ο Σάλιβαν.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νταβός: Καθηλώθηκε εξαιτίας βλάβης το αεροσκάφος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Ερυθρά Θάλασσα: Ο αντίκτυπος των επιθέσεων των Χούθι στη διεθνή οικονομία

Μακρόν: «Εκτός» των αεροπορικών επιθέσεων κατά των Χούθι θα παραμείνει η Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider