Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης Εύβοιας - Αισθητός και στην Αττική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης Εύβοιας - Αισθητός και στην Αττική
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία έγινε αρκετά αισθητή σε περιοχές της Αττικής.

Upd: 19:24

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύμης Εύβοιας και Σκύρου. Η δόνηση έγινε αρκετά αισθητή σε περιοχές της Αττικής.

seismos kymi

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,8 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 24 χιλιόμετρα ανοικτά της Κύμης και εστιακό βάθος στα 14,6 χιλιόμετρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας, ο σεισμός έγινε σε υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Επιπλέον, περιπολίες γίνονται στην περιοχή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά για ζημιές, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κάποια κλήση.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider