Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις: Στις κεντρικές πλατείες της Καρδίτσας και της Λάρισας - Συμβολικός αποκλεισμός και της ε.ο. στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις: Στις κεντρικές πλατείες της Καρδίτσας και της Λάρισας - Συμβολικός αποκλεισμός και της ε.ο. στη Θεσσαλονίκη
Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις: Στις κεντρικές παλτείες της Καρδίτσας και της Λάρισας - Συμβολικός αποκλεισμός και της ε.ο. στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: 21:43

Δέματα αχύρου και λίτρα γάλακτος πέταξαν συμβολικά οι αγρότες στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ε-65 σύμφωνα με το neosagon.gr έχουν διοργανώσει σήμερα το απόγευμα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή τρακτέρ.

Περίπου στις 18.30 έφτασε στο κέντρο της Καρδίτσας το κονβόι των τρακτέρ από το μπλόκο. Περίπου 15-20 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου ξεκίνησε μεγάλη συγκέντρωση. Οι αγρότες της Καρδίτσας και Φαρσάλων έχουν μείνει στα μπλόκα εδώ και 20 ημέρες.

Αποκλεισμός και στην ε.ο.Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Πορταριάς προχώρησαν και σήμερα αγρότες της Χαλκιδικής. Νωρίτερα, αγρότες απέκλεισαν για περίπου 15 λεπτά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Κινητοποιήσεις και στη Λάρισα

Σε κινητοποίηση με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας προχώρησαν πριν λίγη ώρα οι αγρότες της περιοχής, προερχόμενοι απο το μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια, επέλεξαν να κινηθούν με κορναρίσματα προς την κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου και θα διανυκτερεύσουν, θέλοντας να προβάλουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Ο Τυρναβίτης αγρότης, Κυριάκος Τσικριτσής, δήλωσε ότι οι αγρότες ζητούν να λυθούν τα προβλήματά τους, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε παγετός, χαλαζοπτώσεις και περονόσπορος στα αμπέλια, ο οποίος δεν αποζημιώνεται από το κράτος». Παράλληλα είπε πως οι αγρότες διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα και 100% αποζημιώσεις για όλες τις πλημμυροπαθείς περιοχές. Στην σημερινή κινητοποίηση των αγροτών βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, δηλώνοντας την στήριξή τους στους αγώνες του αγροτικού κόσμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Η πόρτα του Πρωθυπουργού είναι ανοιχτή για ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες

Ορίστηκε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθούν με τον K. Μητσοτάκη

Φλώρινα: Τετράωρος αποκλεισμός από τους αγρότες στα σύνορα της Νίκης μόνο για τα φορτηγά αυτοκίνητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider