Στηρίζοντας την κοινωνία και το περιβάλλον: Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στηρίζοντας την κοινωνία και το περιβάλλον: Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου
Σήμερα, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί θεμέλιο πέτρα για την επιτυχία και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί θεμέλιο για την επιτυχία και τη βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης. Δε μιλάμε απλώς μια πρωτοβουλία, αλλά για μια βασική συνιστώσα του επιχειρηματικού μοντέλου. Αντιμετωπίζει τις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η κοινωνική ανισότητα και η ανάγκη για δίκαιη εργασία, προσφέροντας λύσεις και δρώντας ως κινητήρια δύναμη για την προαγωγή της βιωσιμότητας και της ευημερίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Η δέσμευση μιας εταιρείας στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δείχνει όχι μόνο τον αλληλέγγυο ρόλο της προς την κοινωνία, αλλά και την αναγνώριση της ανάγκης για μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου κατά δύο κύριους τρόπους:

Δημιουργώντας κοινωνική αξία: Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες ΕΚΕ μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνική αξία πέραν των οικονομικών κερδών. Αυτό μπορεί να είναι μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, προσφοράς υπηρεσιών υγείας σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη, προώθησης της πολιτισμικής κληρονομιάς και άλλων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην ευημερία των ατόμων και της κοινότητας γενικότερα.

...

Βελτιώνοντας το περιβάλλον και την κοινωνία: Οι εταιρείες που έχουν στο DNA τους τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορούν να επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στο περιβάλλον και στις κοινωνικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την ανακύκλωση και τη μείωση των αποβλήτων, την προστασία της βιοποικιλότητας, καθώς και την προαγωγή της δίκαιης και αειφόρου ανάπτυξης. Παράλληλα, έχουν τη δυναμική να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας στην αναθεώρηση του τρόπου σκέψης μέσω της στάσης που κρατούν απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας και του τρόπου αντίδρασης σε αυτές.

Οι εταιρείες αυτές μοιράζουν με τον δικό τους τρόπο «αγάπη» και δεν συμβάλλουν απλώς στη βελτίωση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, αλλά θέτουν τα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο όπου όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν. Ένα τέτοιο παράδειγμα στην ελληνική αγορά αποτελεί και το efood, το οποίο για περισσότερα από 12 χρόνια παρέχει υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των καταστημάτων και της αγοράς συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα, το efood χαράζει το δικό του δρόμο σε ό,τι αφορά στην κοινωνική συνεισφορά μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, Love Delivered. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται στην αξία της εταιρείας we care - νοιαζόμαστε". Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, δημιούργησε ένα μηχανισμό προσφοράς, ενεργοποιώντας τους χρήστες του, οι οποίοι συμμετείχαν στις πρωτοβουλίες στήριξης οργανισμών και κοινωνικών σκοπών.

Για το 2023, το Love Delivered κινητοποιήθηκε πολύ άμεσα αξιοποιώντας το μηχανισμό δωρεάς κατά τη διάρκεια έκτακτων αναγκών, όπως οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και οι πυρκαγιές στον Έβρο μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων όπως το "Προσφέρω Γεύματα" και "Fire Relief". Σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» το efood συνέβαλλε μέσω αυτών των προγραμμάτων στην ενίσχυση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών, καθώς και των πυροσβεστών και διασωστών που ενεργούσαν κατά τη διάρκεια των ημερών έκτακτης ανάγκης.

Η ενεργής δράση του efood τη διάρκεια του 2023, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι κατάφερε να συγκεντρώσει και να διαθέσει συνολικά το ποσό των 272.900€ σε οργανισμούς και φορείς, καθώς και 126.000 γεύματα σε οικογένειες που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Επιπλέον, συνεργάστηκε με περισσότερους από 10 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως το Μαζί για το Παιδί, ο Δεσμός και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ενσωματώνοντας την κοινωνική συνεισφορά στην καθημερινή του λειτουργία και αποτελώντας ένα θετικό παράδειγμα στην αγορά, το efood, με τις πρωτοβουλίες του, αναδεικνύει συνεχώς την κοινωνική του ευθύνη και τη δέσμευσή του προς ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο κοινωνικό περιβάλλον. Με την ανθρώπινη ευημερία να τίθεται στο επίκεντρο των αξιών του, καθιστά ένα καλύτερο μέλλον για όλους πιο χειροπιαστό.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider