Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Πόσα χρήματα θα πάρει ο νικητής του Conference League

Χρήστος Δοντάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Πόσα χρήματα θα πάρει ο νικητής του Conference League
Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε να γράψουν ιστορία, κατακτώντας την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Πόσο πλουσιότερα έγιναν τα ταμεία των Πειραιωτών.

O Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Europa Conference League στην OPAP Arena, με τους «ερυθρόλευκους» να κυνηγούν το όνειρο κατάκτησης μιας ευρωπαϊκής κούπας, γράφοντας ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, εκτός από το γόητρο της πρωτιάς σε μια κορυφαία διοργάνωση, αμφότεροι οι σύλλογοι θα βγουν αρκετά ενισχυμένοι και οικονομικά.

Αν και τα μεγέθη υστερούν μπροστά σε εκείνα του Champions League και του Europa League, οι Πειραιώτες και οι «Βιόλα» θα εισπράξουν αξιόλογα ποσά για την συμμετοχή τους στον τελικό της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Ειδικότερα, όπως έχει γίνει γνωστό από την διοργανώτρια αρχή, ο θριαμβευτής του τελικού της Τετάρτης θα κερδίσει 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο φιναλίστ θα λάβει 3 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 16 εκατ. ευρώ στον «ερυθρόλευκο»... κουμπαρά

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο «Θρύλος» ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι, συμμετέχοντας στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου εξασφάλισε 100.000 ευρώ. Με τη συμμετοχή της στους Ομίλους της ίδιας διοργάνωσης, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη εισέπραξε 3,4 εκατ. ευρώ, στα οποία αθροίστηκαν ακόμη 263.000 ευρώ λόγω της βαθμολογίας των «ερυθρολεύκων» στην κατάταξη της UEFA. Ακολούθως, με βάση τα αποτελέσματα και την απόδοσή τους (2 νίκες και μία ισοπαλία), οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενίσχυσαν τον σύλλογο με 1,47 εκατ. ευρώ (630.000 ευρώ + 630.000 ευρώ + 210.000 ευρώ).

Ωστόσο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του ομίλου του, ο Ολυμπιακός «υποβιβάστηκε» στα playoffs για τη φάση των «16» του Europa Conference League, όπου αμείφθηκε με 300.000 ευρώ, ενώ με την πρόκρισή του στη φάση των «16» πρόσθεσε επιπλέον 600.000 ευρώ στον «κουμπαρά» του.

Η επικράτηση των Πειραιωτών επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρόκριση στους «8», ουσιαστικά... «μεταφράστηκε» σε ακόμα 1 εκατ. ευρώ για τα ταμεία «ερυθρόλευκα» ταμεία, ενώ ο αποκλεισμός της Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League, συνεισέφερε επιπρόσθετα 2 εκατ. ευρώ.

Εάν αναλογιστούμε το μπόνους κατάταξης για το Europa Conference League που υπολογίζεται στα 3,432 εκατ. ευρώ (26 x 132.000 ευρώ) και το Market Pool, που παραμένει άγνωστο, αλλά σύμφωνα με προσεγγίσεις ανέρχεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ, καταλήγουμε με ασφάλεια σε ένα νούμερο: Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει «κλειδώσει» στον... κορβανά του περί τα 13,532 εκατ. ευρώ.

Επομένως, εάν νικήσει τους «Βιόλα» θα... πανηγυρίζει παρέα με συνολικά 18,532 εκατ. ευρώ ενώ άμα ηττηθεί, θα φύγει με 16,532 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα νούμερα δεν προσμετρώνται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την μετάδοση των αγώνων, όπου σύμφωνα με την UEFA διαμοιράζονται 23,5 εκατ. ευρώ και φυσικά ούτε οι εισπράξεις από την πώληση εισιτηρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποκλίθηκε στο μεγαλείο της νίκης του Παναθηναϊκού η πολιτική ηγεσία της χώρας

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Η «ένεση» στον... κουμπαρά του νέου πρωταθλητή Ευρώπης

Οι τιμές για εισιτήρια στους τελικούς του Final Four

gazzetta
gazzetta reader insider insider