Αύξηση αποζημίωσης πάνω από τα 120 ευρώ ζητούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση αποζημίωσης πάνω από τα 120 ευρώ ζητούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι
Αύξηση του ποσού της ημερήσιας αποζημίωσης πάνω από τα 120 ευρώ (που ήταν το ποσό στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023) ζητούν οι δικηγόροι, ενόψει της διεξαγωγής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Αύξηση του ποσού της ημερήσιας αποζημίωσης πάνω από τα 120 ευρώ (που ήταν το ποσό στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023) ζητούν οι δικηγόροι, ενόψει της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, οι δικηγόροι αναμένεται να θέσουν το ζήτημα της αύξησης της ημερήσιας αποζημίωσης αλλά και λοιπές λεπτομέρειες (μετακινήσεις, διόδια κ.λ.π) κατά την συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Οι δικηγόροι ζητούν την αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης επικαλούμενοι αφενός την αύξηση των δαπανών τους για τις μετακινήσεις, αφετέρου το γεγονός ότι αυτές οι εκλογές περιλαμβάνουν για όλη την επικράτεια την καταμέτρηση 4 σταυρών για κάθε κόμμα.

Ακόμα ζητούν:

  1. Τη δωρεάν διέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων από τα διόδια των Εθνικών οδών και της Αττικής οδού από την Πέμπτη 6.6.2024 έως και τη Δευτέρα 10.6.2024.
  2. Τη διάθεση επαρκούς αριθμού αεροπορικών εισιτηρίων για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής με έκπτωση.
  3. Τη διάθεση επαρκούς αριθμού ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθώς επίσης και καμπινών για απομακρυσμένα νησιά, με έκπτωση και
  4. Τη έκπτωση στα εισιτήρια ΚΤΕΛ και Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των δικαστικών αντιπροσώπων θα είναι 18.320 (όσα και τα εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια) συν 701 μέλη εφορευτικών των 237 τμημάτων επιστολικής ψήφου, ενώ θα κληρωθούν επιπλέον 3.229 αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Η κλήρωση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/5/2024 και ώρα 12:00 στην αίθουσα 102 του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Δικαιούχοι αποζημίωσης είναι οι διοριζόμενοι έφοροι αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, και αναπληρωτές αυτών, γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας.

Σημειώνεται επίσης πως τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων κ.λπ., δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Στα αζήτητα επιστροφές φόρου 93 εκατ. ευρώ – Άφαντοι 130.000 δικαιούχοι

Τελικός Conference League: Δύσκολες οι μετακινήσεις στην Αθήνα, πρωτόγνωρα μέτρα της Αστυνομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider