Ισραήλ: Ακόμη τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Ακόμη τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη νότια Γάζα, καθώς συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη νότια Γάζα, καθώς συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα.

Τρεις ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά στο ίδιο περιστατικό, διευκρίνισε ο στρατός, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ Kan μετέδωσε ότι οι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε σε κτήριο στη Ράφα.

Παρά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρησή τους στη Ράφα με στόχο, όπως δηλώνουν, να εξαλείψουν τους τελευταίους μεγάλους πυρήνες της Χαμάς και να σώσουν τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση.

Οι διεθνείς επικρίσεις για την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα μετατράπηκαν σε αγανάκτηση μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ την Κυριακή εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε πυρκαγιά σε καταυλισμό εκτοπισμένων σε δυτική συνοικία της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 36.171 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81.420 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Τις τελευταίες 24 ώρες, 75 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 284 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το Ισραήλ ελέγχει το 75% του Διαδρόμου της Φιλαδελφείας

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ελέγχουν το 75% του Διαδρόμου της Φιλαδελφείας, της συνοριακής γραμμής που χωρίζει την Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου Τσάχι Χάνεγκμπι.

«Στο εσωτερικό της Γάζας, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ελέγχουν τώρα το 75% του Διαδρόμου της Φιλαδελφείας και πιστεύω ότι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο εν καιρώ. Μαζί με τους Αιγύπτιους, πρέπει να διασφαλίσουμε την παρεμπόδιση της διακίνησης όπλων», δήλωσε στο κρατικό δίκτυο Kan.

Ο Χάνεγκμπι διευκρίνισε ότι αναμένει πως ο ισραηλινός πόλεμος στην Γάζα θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλους επτά μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βομβαρδισμοί στη Ράφα, σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ

Πολωνία: Επαναφέρει την ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Γεωργία: Σχεδόν 200 MKO αρνούνται να υπακούσουν στον νόμο περί «ξένης επιρροής»

gazzetta
gazzetta reader insider insider