Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Άνδρο - Υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς σήμερα σε Αττική και Εύβοια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Άνδρο - Υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς σήμερα σε Αττική και Εύβοια
Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, για να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: 15:39

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, για να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της χθεσινής ημέρας, στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα, στην περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο και τις Σάπες Ροδόπης δεν έχουν πλέον ενεργό μέτωπο.

H πυρκαγιά στην Κερατέα ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις αλλά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα περιορίστηκε. Σύμφωνα με την πυροσβεστική από την φωτιά δεν προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές ή σε σπίτια. Στο σημείο παραμένουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και θα επιχειρούν όπου χρειαστεί

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση περιοχή Στραπουριές στην 'Ανδρο .

Η πυρκαγιά απειλούσε κατοικίες και στις 13:13 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά 'Ανδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Χώρα.

Λίγο μετά το απόγευμα όμως οι Πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, μαζί με ενισχύσεις που εστάλησαν από την Αθήνα κατάφεραν να την περιορίσουν και πλέον παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Στην πυρκαγιά στην 'Ανδρο επιχείρησαν 39 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και εθελοντές με 7 οχήματα.

Φωτιά στην Ξυλαγάνη Ροδόπης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 11.30 το πρωί, σε χαμηλή βλάστηση, έξω από τον οικισμό της Ξυλαγανής στη Ροδόπη. Κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται στρατόπεδο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα και εναέρια μέσα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμει ο στρατός.

Επίσης, συνεχίζεται από το πρωί η επιχείρηση κατάσβεσης στη φωτιά που ξέσπασε στις Σάπες της Ροδόπης. Πρόκειται για περιστατικό που είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Η εικόνα των τελευταίων ωρών από το μέτωπο με τις φλόγες είναι καλύτερη, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί από τα ξημερώματα κι ένα αεροσκάφος για να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Για την φωτιά και την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκε άμεσα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που αποτελείται από 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο. Επίσης, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασκητές Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στους Κοκκινάδες Αργολίδας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκινάδες Αργολίδας νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη.

Μια ώρα μετά την εκδήλωσή της, οι δύναμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την οριοθετήσουν και σύντομα ελπίζουν να την θέσουν σε πλήρη έλεγχο.

Οι ζώνες υψηλού κινδύνου την Κυριακή

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Κυριακή στις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

xarths.jpg

Για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider