Focus Bari: Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες δηλώνει ευχαριστημένος από τη ζωή του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Focus Bari: Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες δηλώνει ευχαριστημένος από τη ζωή του
Έξι στους δέκα Έλληνες θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να ζουν σε μια άλλη χώρα, σύμφωνα με την έρευνας «Επιδιώξεις – Όνειρα – Προσδοκίες» που διεξήγαγε το διεθνές δίκτυο IRIS (International Research Institutes), που εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Focus Bari

Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες δηλώνει ότι ζει ευτυχισμένος από την ζωή του στην Ελλάδα, ενώ έξι στους δέκα Έλληνες θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να ζουν σε μια άλλη χώρα.

Αυτά είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας «Επιδιώξεις – Όνειρα – Προσδοκίες» που διεξήγαγε το διεθνές δίκτυο IRIS (International Research Institutes), που εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Focus Bari, σε 17 χώρες στις αρχές του 2024.

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας μόνο το 9% των Ελλήνων παραδέχεται ότι η καθημερινοτήτα τους είναι αυτή που επιθυμούσαν και μόλις το 4% δηλώνει ότι η σημερινή Ελλάδα είναι η χώρα των ονείρων τους.

Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πως υπάρχει έλλειψη συνοχής των πολιτών στη χώρα τους, καθώς 7 στους 10 (71%), απαντούν ότι δεν υπάρχει
κοινός στόχος και εκφράζουν την ανάγκη να αισθανθούν ξανά περήφανοι για τη χώρα τους.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, η οποία είναι και το άμεσο ζητούμενο για την υπέρβαση των καθημερινών προκλήσεων σε ζητήματα ζωτικής σημασίας. Επιπλέον επισημαίνουν την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στα βασικά δημόσια αγαθά, πρωτίστως στον τομέα της υγείας, αλλά και στην εκπαίδευση, την απασχόληση και στη δικαιοσύνη, ώστε να καταχυρώνεται άμεση και ισότιμη πρόσβαση για όλους.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φροντίσει πρώτα τους Έλληνες.

Προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι πολίτες πίστευουν ότι η κυβέρνηση και γενικότερα η κεντρική πολιτική εξουσία οφείλουν να:

• ενστερνιστούν τις ανάγκες τους • δείξουν ευαισθησία στα προβλήματά τους • διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της χώρας σε ζωτικούς τομείς (οικονομία, υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη). •Οι Έλληνες εκτιμούν ότι αν η χώρα τους υιοθετήσει το ισχυρό αξιακό της σύστημα (εθνική ενότητα – ισονομία- δημοκρατία), θα έχει τα εχέγγυα να σταθεί ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. •Tέλος, δεν είναι τυχαίο, που το 61% των πολιτών εκφράζει την επιθυμία του να ζήσει σε άλλη χώρα, δίνοντας προτίμηση στην Ελβετία, μια κεντρικοευρωπαϊκή χώρα με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο και ισχυρό οικονομικό σύστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Είναι κερδοφόρες ή ζημιογόνες οι ελληνικές ΠΑΕ; Τι ισχύει για τους «Big 4»

Ελέγχεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα 1,5 εκατ. ευρώ ιδιαίτερα δημοφιλής τραγουδιστής

Κεραμέως: Eνεργοποιεί τον διάλογο με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους

gazzetta
gazzetta reader insider insider