ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της ΝΔ και της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της ΝΔ και της κυβέρνησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ "απαιτεί" από τον κ. Μητσοτάκη και τη διοίκηση της ΕΡΤ "να δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ.

Σε δημοσιεύματα που αφορούν τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα και τα οικονομικά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Τα όσα αποκαλύπτονται από σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, αναδεικνύουν το τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ‘αριστεία'. Τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης της ΕΡΤ επί προεδρίας του κ. Ζούλα, τον οποίο είχε προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το 2019, ενώ διατελούσε διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ (!), έχουν ως εξής: Χρέη ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΕΡΤ από τους παρόχους ενέργειας και ραγδαία πτώση κερδών τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από τα σχετικά ρεπορτάζ, ο κ. Ζούλας δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για τη συγκεκριμένη θέση".

Κλείνοντας "απαιτεί" από τον κ. Μητσοτάκη και τη διοίκηση της ΕΡΤ "να δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ. Επιπλέον, ο κ. Ζούλας και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της ΝΔ και της κυβέρνησης".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider