Ζακ Κωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζακ Κωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία
Ένοχοι κρίθηκαν πριν λίγο ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας  και μάλιστα ομόφωνα, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ένοχοι κρίθηκαν πριν λίγο ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας και μάλιστα ομόφωνα, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος είχε ξεψυχήσει στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.

Ενώπιον της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν όπως και πρωτόδικα, με το δικαστήριο να κυρήττει τους επιχειρηματίες ενόχους για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που, σύμφωνα με την κατηγορία, είχαν χτυπήσει βάναυσα τον 33χρονο ακτιβιστή.

Σε πρώτο βαθμό ο 81 ετών κοσμηματοπώλης και ο 64χρονος μεσίτης καταδικάστηκαν για την θανατηφόρα σωματική βλάβη σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Ο 33χρονος ακτιβιστής, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι "εισήλθε για άγνωστη αιτία" στο κοσμηματοπωλείο του κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Το θύμα , σύμφωνα με τη δικογραφία ,ήταν σε υπερδιέγερση και όταν "ασφάλισε" η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στη συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 64χρονο μεσίτη.

Σύννομο βίο αναγνώρισε το ΜΟΕ στους κατηγορούμενους

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνώρισε και στους δύο κατηγορούμενους για τα θανάσιμα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Τα μέλη του δικαστηρίου ομόφωνα αναγνώρισαν στους δύο κατηγορούμενους επιχειρηματίες το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αρνούμενα την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να μη δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι δικαστές αναγνώρισαν, επιπλέον, στον κοσμηματοπώλη την ελαφρυντική περίσταση ότι οι πράξεις του ωθήθηκαν «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος».

Σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών για τους δύο κατηγορούμενους.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ), Στέλιος Κωσταρέλος ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό να μην αναγνωριστεί στους δύο κατηγορούμενους για τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο

Ο κ. Κωσταρέλος εισηγήθηκε στο ΜΟΕ να μην δεχθεί ελαφρυντικά για τους δύο επιχειρηματίες οι οποίοι νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει σύννομο βίο, ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας ,ο 33χρονος δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα «με μανία» από τον κοσμηματοπώλη ο οποίος αν και θα μπορούσε να τον εγκλωβίσει μέσα στο κατάστημα του , επέλεξε να τον εγκλωβίσει ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά ενώ το θύμα προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο . Κατά τον κ. Κωσταρέλο «η φθορά (στο κατάστημα) δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα».

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στον έτερο κατηγορούμενο, τον 64χρονο μεσίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι χτύπησε τον Κωστόπουλο «ενστικτωδώς» και έχοντας «αλτρουιστικά κίνητρα» με στόχο να βοηθήσει στη σύλληψη του, είπε ότι οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν . Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Η εισήγηση του κ. Κωσταρέλου προκάλεσε επευφημίες και χειροκροτήματα πολλών από όσους παρακολουθούν την δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη ζήτησε από το ΜΟΕ ο εισαγγελέας έδρας

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί

Δολοφονία Ζακ: Εισαγγελική πρόταση αθώωσης αστυνομικών και ενοχής καταστηματαρχών, αλλά «δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν»

gazzetta
gazzetta reader insider insider