Νέο μέτωπο πυρκαγιάς στην Γόρτυνα Ηρακλείου - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο μέτωπο πυρκαγιάς στην Γόρτυνα Ηρακλείου - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Τελευταία ενημέρωση 18.45

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι φλόγες κατακαίουν κυρίως χορτολιβαδική έκταση , κοντά στο χωριό Άνω Άκρια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλείται ο οικισμός, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννη Λεονταράκη.

«Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε αριθμό οχημάτων, όσο και σε πλήθος πυροσβεστών. Το αισιόδοξο είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν το χωριό, ενώ ήδη στην προσπάθεια της πυροσβεστικής που είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, συνδράμουν τεχνικά μέσα τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Δήμου Γόρτυνας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταράκης.

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών 'Ανω και Κάτω 'Ακρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Ασήμι Ηρακλείου λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές 'Ανω 'Ακρια, Κάτω 'Ακρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου απομακρυνθείτε προς Ασήμι Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην 'Ανω 'Ακρια Ηρακλείου, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έβρος: Πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στο Σουφλί

Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος για αύριο - Σε «κόκκινο συναγερμό» η Κρήτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider