Γερμανία: Εκτός νόμου το περιοδικό Compact, ως «φερέφωνο της Ακροδεξιάς»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Εκτός νόμου το περιοδικό Compact, ως «φερέφωνο της Ακροδεξιάς»
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την απαγόρευση κυκλοφορίας του περιοδικού «Compact ». Για «χτύπημα κατά της ακροδεξιάς» έκανε λόγο η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την απαγόρευση κυκλοφορίας του περιοδικού «Compact ». Για «χτύπημα κατά της ακροδεξιάς» έκανε λόγο η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

«Το περιοδικό καλλιεργεί κλίμα μίσους και βίας και αποτελεί κεντρικό φερέφωνο της ακροδεξιάς σκηνής», τόνισε η κυρία Φέζερ και πρόσθεσε ότι με την στάση του το περιοδικό παραβιάζει το Σύνταγμα.

«Αυτό το περιοδικό υποκινεί ανείπωτο μίσος εναντίον των Εβραίων, εναντίον ανθρώπων με μεταναστευτικό υπόβαθρο και κατά της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας», πρόσθεσε η υπουργός, αιτιολογώντας την απόφαση και συμπλήρωσε: «Το μήνυμά μας είναι πολύ σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε στους εθνικιστές να ορίσουν ποιος ανήκει στη Γερμανία και ποιος όχι. Το συνταγματικό μας κράτος προστατεύει όλους όσοι κάπου αλλού θεωρούνται εχθροί, λόγω της πίστης τους, της καταγωγής τους, του χρώματος του δέρματός τους ή λόγω της δημοκρατικής τους στάσης».

Την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών επέκρινε η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι αρχηγοί 'Αλις Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα έκαναν λόγο για «χτύπημα κατά της ελευθερίας του Τύπου» και κατηγόρησαν την κυρία Φέζερ για κατάχρηση εξουσίας.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα γραφεία του περιοδικού και σε κατοικίες στελεχών του σε τέσσερα κρατίδια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: H Γερμανία προετοιμάζεται για επανεκλογή Τραμπ

Γερμανία: Υποχώρησε η εμπιστοσύνη των επενδυτών - Για 1η φορά σε έναν χρόνο

Η Ρωσία ζητά από την Google να ξεμπλοκάρει 200 ρωσικά κανάλια στο YouTube

gazzetta
gazzetta reader insider insider