Γερμανία: Υποχώρησε η εμπιστοσύνη των επενδυτών - Για 1η φορά σε έναν χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Υποχώρησε η εμπιστοσύνη των επενδυτών - Για 1η φορά σε έναν χρόνο
Eπιδεινώθηκε για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία της Γερμανίας  καθώς η βιομηχανία αδυνατεί να συμβαδίσει με τη σταδιακή ανάκαμψη που παρατηρείται σε άλλους τομείς της «ατμομηχανής της Ευρώπης».

Eπιδεινώθηκε για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία της Γερμανίας καθώς η βιομηχανία αδυνατεί να συμβαδίσει με τη σταδιακή ανάκαμψη που παρατηρείται σε άλλους τομείς της «ατμομηχανής της Ευρώπης».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ένα βαρόμετρο προσδοκιών που καταρτίζεται από το ινστιτούτο ZEW υποχώρησε στο 41,8 τον Ιούλιο από 47,5 τον Ιούνιο. Το νούμερο ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το 41 που προέβλεπε έρευνα του διεθνούς μέσου. «Οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW Achim Wambach.

«Το γεγονός ότι οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία και η έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά τη μελλοντική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider