Επίσκεψη Καραγκούνη στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Καραγκούνη στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας
Τα γραφεία της Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης.

Τα γραφεία της Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής
Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει από κοντά με εργαζόμενους της Αρχής και εξήρε το συστηματικό και ουσιαστικό έργο που επιτελούν στα ελεγκτικά τους καθήκοντα πάντα με όρους απόλυτης διαφάνειας. Σε συνέχεια των όσων τόνισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αρχή, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι η κατά το δυνατό περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων μέσω των ψηφιακών εργαλείων που διαθέτει πλέον η Επιθεώρηση Εργασίας.

Στη συνάντηση, στην οποία πέραν του Υφυπουργού και του Διοικητή της Επιθεώρησης Γιώργου Τζιλιβάκη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του
Υπουργείου (μεταξύ άλλων ο Γεν. Δ/ντής Κ. Αγραπιδάς) και της Ανεξάρτητης Αρχής (οι Γεν. Δ/ντές Χ. Βούρτσης και Χρ. Ντίκος), έγινε ενημέρωση για τη δραστηριότητα της Επιθεώρησης Εργασίας και, κυρίως για τις τρέχουσες διαδικασίες αναβάθμισης της οργανωτικής της ικανότητας και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού της έργου, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ο Υφυπουργός μετέφερε την βούληση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, να προτεραιοποιηθούν τα παραπάνω ζητήματα, με σειρά θεσμικών και οργανωτικών
μέτρων που θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ζήτησε τη στενή συνεργασία της Επιθεώρησης Εργασίας και την υποβολή προτάσεων των στελεχών της, που θα συνδράμουν στο ελεγκτικό έργο της Αρχής, δεδομένης της συσσωρευμένης εμπειρίας που διαθέτει και κυρίως, της άμεσης επαφής των στελεχών της με τον κόσμο της εργασίας.

Ο κύριος Καραγκούνης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την Επιθεώρηση Εργασίας και ιδιαίτερα με τον Διοικητή κύριο Τζιλιβάκη τόσο για το σπουδαίο έργο που επιτελούν όσο βέβαια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αρχή. Σημαντικό ζήτημα είναι η στελέχωσή της και η εντατικοποίηση του ελεγκτικού της έργου. Τόνισα ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας και βέβαια η Αρχή αποτελεί σημαντικό παράγοντα τήρησης αυτών των προϋποθέσεων και συνθηκών στους εργασιακούς χώρους. Θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τακτικές συναντήσεις και επικοινωνίες για την επίτευξη των κοινών στόχων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπ. Εργασίας: 690 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για χρήση της έκτακτης βάρδιας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου

Κεραμέως: Στόχος μας η ακόμα ταχύτερη απονομή συντάξεων

Κεραμέως στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας: Προμετωπίδα η εντατικοποίηση των ελέγχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider