Ιδιώτες γιατροί: Απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση Παρασκευή με Δευτέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιδιώτες γιατροί: Απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση Παρασκευή με Δευτέρα
Στην υλοποίηση της απόφασής τους για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από αύριο Παρασκευή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, προχωρούν οι ιδιώτες γιατροί.

Στην υλοποίηση της απόφασής τους για αποχή από την ηλεκρονική συνταγογράφηση από αύριο Παρασκευή (26/07) μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (29/07) προχωρούν οι ιδιώτες γιατροί, όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου. Εξαιρούνται, ωστόσο, τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ, ζητούν την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης που έχει καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας και η οποία προβλέπει, καταγγελία των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και άρση του δικαιώματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στους γιατρούς που θα αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.

Χαρακτηρίζουν την κινητοποίηση στην οποία προχωρούν ως «προσομοίωση» ενεργοποίησης της επίμαχης διάταξης, θέλοντας να δείξουν τι θα σημαίνει στην πράξη η υποχρεωτικότητα των εφημεριών και οι επακόλουθες κυρώσεις σε περίπτωση άρνησης των γιατρών.

Η διήμερη αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα σημαίνει εξυπηρέτηση των πολιτών στα ιδιωτικά ιατρεί με χειρόγραφες συνταγές. Ωστόσο, χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν για φάρμακα και εξετάσεις.

Πάντως, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την Τετάρτη, κατά την ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο με τίτλο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, στις δημόσιες δομές η συνταγογράφηση θα γίνεται κανονικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider