Στυλιανίδης: Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων στη ναυτιλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στυλιανίδης: Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων στη ναυτιλία
Την απόφασή του για μηδενική ανοχή στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης προς τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου της Αττικής, των Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την απόφασή του για μηδενική ανοχή στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης προς τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου της Αττικής, των Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε μάλιστα στους εκπροσώπους των εργαζομένων τη δήλωσή του, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία «η ασφάλεια όσων απασχολούνται στη ναυτιλία είναι μη διαπραγματεύσιμη».

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στις ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστα Καραγκούνη, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 63χρονου εργαζόμενου σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 22χρονου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής πλοίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν τα πάγια αιτήματα που αφορούν στην εργασιακή ασφάλεια στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις. Ο υπουργός και ο υφυπουργός δεσμεύτηκαν να συνεχισθεί ο διάλογος τόσο από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αναβαθμισθεί το θέμα της ασφάλειας σε όλη τη διαδικασία της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider