Ποδόσφαιρο γυναικών: Οι ΗΠΑ στα ημιτελικά, 1-0 την Ιαπωνία στην παράταση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποδόσφαιρο γυναικών: Οι ΗΠΑ στα ημιτελικά, 1-0 την Ιαπωνία στην παράταση
Οι τέσσερις φορές χρυσές Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ, δυσκολεύτηκαν αλλά κατάφεραν να περάσουν στον επόμενο γύρο του ολυμπιακού γυναικείου τουρνουά.

Οι τέσσερις φορές χρυσές Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ έφτασαν στα ημιτελικά του Ολυμπιακού γυναικείου τουρνουά νικώντας 1-0 στην παράταση την Ιαπωνία στο «Parc des Princes» , με γκολ της Μογερ-Ρόνταμ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (105+2), έπειτα από ασίστ της Κρίσταλ Νταν.

Χιλιάδες φίλαθλοι, με την πρώην νικήτρια της Χρυσής Μπάλας, Μέγκαν Ραπινόε και τον ράπερ Σνουπ Ντογκ ανάμεσα σε εκείνους στις εξέδρες, παρακολούθησαν έναν σκληρό αγώνα σε μια μακροχρόνια αντιπαλότητα γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Έμα Χέις θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον νικητή του προημιτελικού μεταξύ του Καναδά και της Γερμανίας στη Μασσαλία.

Οι ΗΠΑ είχαν κυριαρχήσει στην κατοχή από τα πρώτα ημίχρονα του αγώνα, αλλά δυσκολεύτηκαν να βρουν το δρόμο τους μέσα από μια σταθερή ασιατική αμυντική γραμμή και κανένα από τα τρία σουτ στην εστία στην κανονική διάρκεια δεν βρήκε δίχτυα.
Η Ιαπωνία φαινόταν πιο επικίνδυνη μετά το ημίχρονο και πίεσε για το πρώτο, αλλά κατέγραψε μόνο μία προσπάθεια στην εστία και αποκλείστηκε στα προημιτελικά, όπως συνέβη στους Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider