ΔΟΕ: Διερευνά την παρουσία Αυστραλού προπονητή καταδικασμένου για σεξουαλική κακοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΟΕ: Διερευνά την παρουσία Αυστραλού προπονητή καταδικασμένου για σεξουαλική κακοποίηση
Ο Μπρετ Σάτον, που προπονούσε την ασημένια Ολυμπιονίκη τριάθλου γυναικών, Τζούλι Ντέρον από την Ελβετία, αποχώρησε από τους αγώνες.

Ο Αυστραλός Μπρετ Σάτον, καταδικασμένος για σεξουαλική κακοποίηση, που προπονούσε την ασημένια Ολυμπιονίκη τριάθλου γυναικών, Τζούλι Ντέρον από την Ελβετία, αποχώρησε από τους Αγώνες του Παρισιού 2024 και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δήλωσε σήμερα (4/8) ότι διερευνά το θέμα.

Ο Αυστραλός εμφανίστηκε σε συνέντευξη στο ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RTS σχολιάζοντας την απόδοση της Ντέρον μετά το τρίαθλο της Τετάρτης. Είχε Ολυμπιακή διαπίστευση και εθεάθη επίσης να φορά ένα κόκκινο σακάκι με την κινεζική σημαία και τους Ολυμπιακούς κύκλους πάνω του.

Το 1999, ο Σάτον ομολόγησε την ενοχή του σε πέντε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου Αυστραλού κολυμβητή που ήταν προπονητής και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Η ποινή τέθηκε με αναστολή για τρία χρόνια.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό το άτομο δεν είναι πλέον εδώ στους Αγώνες, έχει αποχωρήσει από τους Αγώνες», είπε σήμερα (4/8) ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι ένα θέμα για την κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή και η εθνική ομοσπονδία θα πρέπει να εμπλακεί», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις αναφορές ότι ο Σάτον είχε διαπιστευθεί από την κινεζική επιτροπή.

«Μπορώ να σας πω ότι προφανώς θα διερευνύσουμε αυτό το θέμα.»

Ένας εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Τριάθλου δήλωσε ότι «οι προπονητές δεν είναι διαπιστευμένοι από εμάς αλλά από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και εγκρίνονται από τη ΔΟΕ».

Όπως είναι γνωστό ο Ολλανδός παίκτης μπιτς βόλεϊ Στίβεν φαν ντε Φέλντε, καταδικασμένος βιαστής, συμμετέχει στους Αγώνες του Παρισιού 2024.

Η ΔΟΕ είχε ήδη υπερασπιστεί την απόφαση της ολλανδικής Ολυμπιακής επιτροπής να έχει τον Φαν ντε Φέλντε στους Αγώνες και σήμερα (4/8) ο Μαρκ Άνταμς πρόσθεσε:

«Αυτό είναι ένα θέμα που συζητήθηκε με την εθνική Ολυμπιακή επιτροπή και μας διαβεβαίωσαν ότι υπήρχαν πολλά μέτρα διασφάλισης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider