Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι Έλληνες αθλητές και τι ώρα αγωνίζονται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι Έλληνες αθλητές και τι ώρα αγωνίζονται
Ο αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ ανδρών (20:00) είναι το κυρίαρχο γεγονός από ελληνικής πλευράς τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ ανδρών (20:00) είναι το κυρίαρχο γεγονός από ελληνικής πλευράς τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο 24χρονος πρωταθλητής στον 2ο τελικό της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στοχεύει να πάει ακόμα πιο ψηλά από ό,τι στο Τόκιο, όταν είχε φθάσει μέχρι την 4η θέση.

Το πρωί (11:40) θα γίνουν με τη συμμετοχή 30 αθλητριών τα προκριματικά στο επί κοντώ γυναικών. Ανάμεσά τους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη στην 4η συμμετοχή της, η Ελένη Πόλακ, στη 2η δική της παρουσία και η πρωτάρα Αριάδνη Αδαμοπούλου. Το όριο της απευθείας πρόκρισης στον τελικό είναι τα 4.70μ. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα επαναληπτικό αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά στα 200μ. γυναικών.

Θα αγωνιστεί στην 1η (13:50) από τις τέσσερις σειρές, η πρώτη από κάθε σειρά και οι αθλήτριες με τις δύο καλύτερες επιδόσεις, πάνε στα ημιτελικά. Στην ίδια διαδικασία θα πάρει μέρος για την Κύπρο, η Ολίβια Φωτοπούλου. Η ελληνική ιππασία έπειτα από 20 χρόνια θα έχει εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την Ιόλη Μυτιληναίου να αγωνίζεται στον προκριματικό στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων (15:00).

Τέλος, η εθνική ομάδα πόλο ανδρών παίζει με την Ιταλία (16:10) για την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων και στο τέλος της ημέρας θα μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider