Μ. Ανατολή: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο σε επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Ανατολή: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο σε επιδρομή στη Δυτική Όχθη
Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν 18χρονο Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομών που εξαπέλυσαν την Τρίτη την αυγή στις πόλεις Ραμάλα και Αλ Μπίρεχ της Δυτικής Όχθης.

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν 18χρονο Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομών που εξαπέλυσαν την Τρίτη την αυγή στις πόλεις Ραμάλα και Αλ Μπίρεχ της Δυτικής Όχθης, δήλωσαν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, καθώς η βία σιγοβράζει στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως απάντησε με πραγματικά πυρά σε υπόπτους που πετούσαν πέτρες σε στρατιώτες στη Ραμάλα οι οποίοι κατεδάφιζαν σπίτια μαχητών που ευθύνονταν για μια φονική επίθεση με πυροβολισμούς τον Ιανουάριο.

Η βία στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είχε ήδη αυξητική τάση πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Γάζα, αλλά έχει κλιμακωθεί από τότε, με αυξανόμενες επιδρομές του ισραηλινού στρατού, εποικιστική βία και επιθέσεις Παλαιστινίων στους δρόμους.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 620 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Πολλοί ήταν ένοπλοι μαχητές που ανήκαν σε οργανώσεις μαχητών, όμως άλλοι ήταν νεαροί που πετούσαν πέτρες ή πολίτες που δεν είχαν σχέση. Τουλάχιστον 30 Ισραηλινοί, άμαχοι και στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί από Παλαιστινίους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε 3 περιφέρειες

Χαρδαλιάς: Συγκροτούνται άμεσα Επιτροπές Κρατικής Αρωγής για την αποζημίωση επιχειρήσεων

ΥΠΠΟ: Παραχωρεί στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων κτίριο ιδιοκτησίας στην Πλάκα

gazzetta
gazzetta reader insider insider