Αυστρία: Η κυβέρνηση δηλώνει ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Η κυβέρνηση δηλώνει ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα
Η αυστριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα μειώνοντας κατά το ήμισυ τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Η αυστριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα μειώνοντας κατά το ήμισυ τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 2005, όπως τόνισε σήμερα η υπουργός Κλιματικής Προστασίας Λεονόρε Γκεβέσλερ.

Έπειτα από πολλές διαφωνίες, ο συνασπισμός του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και των Πρασίνων οριστικοποίησαν ένα πλαίσιο και έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη των στόχων. «Για πρώτη φορά, είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε η Γκεβέσλερ, μέλος του κόμματος των Πρασίνων.

Τα προβλεπόμενα μέτρα περιλαμβάνουν σημαντικές επιδοτήσεις για την αντικατάσταση της θέρμανσης, τη μαζική εξάπλωση της παραγωγής υδρογόνου και την κατάργηση των επιδοτήσεων για δραστηριότητες που βλάπτουν το περιβάλλον όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τις εταιρίες αυτοκινήτων. Μπορεί επίσης να καταργηθεί ο μειωμένος φόρος επί του πετρελαίου ντίζελ.

Σύμφωνα με την Γκεβέσλερ, η επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα εκλεγεί σε έξι εβδομάδες, θα δεσμευτεί επίσης από το σχέδιο. «Εφαρμόζουμε ένα πολύ σταθερό, ξεκάθαρο και αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο», δήλωσε η υπουργός. Τυχόν αποτυχία εκπλήρωσης των στόχων για το κλίμα θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινών, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων, πρόσθεσε.

Η Αυστρία θα υποβάλει τώρα το Εθνικό της Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα στις Βρυξέλλες. Οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνουν τη μείωση επιβλαβών εκπομπών και την επίτευξη μεριδίου 57% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας. Η Βιέννη αναμένεται να εκπληρώσει επίσης αυτούς τους στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Ν.Πεντέλης και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Τεχεράνη: Έκλεισαν δύο παραρτήματα γερμανικών οργανισμών - Κατηγορούνται ότι παραβίαζαν τον νόμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider