ΕΕΕΠ: Εκσυγχρονίζει τα πληροφοριακά της συστήματα για άμεση διαχείριση των καταγγελιών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Εκσυγχρονίζει τα πληροφοριακά της συστήματα για άμεση διαχείριση των καταγγελιών 
Σε αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της προχωρά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων με στόχο την καλύτερη και πιο γρήγορη διαχείριση των καταγγελιών αλλά και όλων των εγγράφων της Ανεξάρτητης Αρχής. 

Σε αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της προχωρά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων με στόχο την καλύτερη και πιο γρήγορη διαχείριση των καταγγελιών αλλά και όλων των εγγράφων της Ανεξάρτητης Αρχής.

Μέσα στον Αύγουστο ο πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δ. Ντζανάτος υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Ε.Π.Ε.» ώστε να εκσυγχρονίσει πληροφοριακά συστήματα που ίδια η εταιρεία είχε εγκαταστήσει στην ΕΕΕΠ δέκα χρόνια και τα οποία πρέπει να αναβαθμιστούν τόσο λόγω των προσθηκών νέων λειτουργιών όπως η πλατφόρμα για καταγγελίες παικτών όσο και λόγω της ραγδαίας αύξησης των εγγράφων που καλείται πλέον να διαχειριστεί η Ανεξάρτητη Αρχή.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη σημασία στις καταγγελίες των παικτών είτε ανώνυμα είτε επώνυμα έχοντας στην φαρέτρα της εφαρμογές που διευκολύνουν τους παίκτες να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα της αγοράς παιγνίων για την προστασία του κοινού και των παικτών και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Μέσα στο 2023 έθεσε σε εφαρμογή την ψηφιακή υπηρεσία complaints.hgc.gov.gr. που έχει ως στόχο να διευκολύνει τους πολίτες που παίζουν τυχερά παίγνια, να υποβάλουν καταγγελίες για ζητήματα που προκύπτουν κατά τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Μέσω της ιστοσελίδας μπορούν να υποβληθούν, επώνυμα, καταγγελίες για ζητήματα σχετικά με τα διαδικτυακά παίγνια, τα επίγεια Καζίνο, τα παίγνια που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τα παίγνια της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. και τα παίγνια της ΟΠΑΠ Α.Ε. που διεξάγονται επίγεια.

Παράλληλα για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση παράνομων σημείων διεξαγωγής (επίγειων ή διαδικτυακών) ο πολίτης μπορεί να υποβάλει, επώνυμα ή ανώνυμα, την καταγγελία του μέσω της εφαρμογής whistlers, που η ΕΕΕΠ έχει αναπτύξει για το σκοπό αυτόν.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο 2023 η ΕΕΕΠ προχώρησε στην αξιολόγηση συνολικά 883 καταγγελιών/αναφορών για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση και διεξαγωγή των παιγνίων.

Η νέα σύμβαση με την «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Ε.Π.Ε.»

Η εταιρεία «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Ε.Π.Ε.» είχε επιλεγεί το 2014 από την επιτροπή για την υλοποίηση της εφαρμογής ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και διαχείρισης εγγράφων Docutracks, για την τήρηση του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, σε διασύνδεση με το ως άνω Πληροφοριακό Σύστημα. Τα ανωτέρω βρίσκονται σε παραγωγική λειτουργία στην Αναθέτουσα Αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό ανατέθηκε μετά από διαπραγμάτευση στην ίδια εταιρεία η αναβάθμιση που απαιτείται μετά από δέκα χρόνια ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να μπορεί να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ταχύτητα τα έγγραφα και τις καταγγελίες που έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Τεχνολογικών Υποδομών της ΕΕΕΠ είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, αναβάθμιση, συντήρηση και ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων δικτύων, μητρώων και βάσεων δεδομένων, τη συντήρηση και καλή λειτουργία των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και για την υλοποίηση των σχετικών με αυτές έργων υποδομής και τη φροντίδα για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους. Στη Διεύθυνση Τεχνολογικών Υποδομών υπάγεται το Τμήμα Λειτουργίας και Υποστήριξης Συστημάτων, το οποίο είναι αρμόδιο για την εξασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Εποπτείας και Ελέγχου (Π.Σ.Ε.Ε.) και των συστημάτων (υπολογιστών, δικτύων και εφαρμογών), σύμφωνα με τις απαιτήσεις των χρηστών και τις αντίστοιχες συμφωνίες παροχής του πληροφοριακού υλικού από συστήματα τρίτων.

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνολογικών Υποδομών, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου και Διαχείρισης Εγγράφων της ΕΕΕΠ, περιλαμβανομένων υπηρεσιών προσαρμογής/ανάπτυξης, δύο (2) ανθρωπομηνών εργασίας, για την υλοποίηση αλλαγών (change requests)/νέων υλοποιήσεων, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της ΕΕΕΠ έως την 30.06.2025.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης, η Ανάδοχος θα παρέχει τις κάτωθι υπηρεσίες:

1. Προληπτική συντήρηση λογισμικού.
2. Διόρθωση των σφαλμάτων της εφαρμογής ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.
3. Εντοπισμός, καταγραφή αιτιών βλαβών / δυσλειτουργιών και αποκατάστασή τους.
4. Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης – Helpdesk προς τα στελέχη της ΕΕΕΠ.
5. Ενημέρωση για τις νέες εκδόσεις της εφαρμογής.
6. Υποστήριξη εγκατάστασης των νέων εκδόσεων της εφαρμογής (releases και new versions).
7. Παράδοση ενημερωμένου υλικού τεκμηρίωσης με τις τυχόν μεταβολές ή τροποποιήσεις της εφαρμογής.
8. Fine tuning εφαρμογής και διόρθωση διαχειριστικών δυσλειτουργιών και κρίσιμων ζητημάτων ασφαλείας.
9. Υπηρεσίες προσαρμογής/ανάπτυξης, δύο (2) ανθρωπομηνών εργασίας, για την υλοποίηση αλλαγών (change requests)/νέων υλοποιήσεων στο πλαίσιο της συντήρησης και υποστήριξης της εφαρμογής ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και διαχείρισης εγγράφων Docutracks. Οι υπηρεσίες προσαρμογής, που θα παρασχεθούν από την Ανάδοχο, περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

α. Δημιουργία νέου ρόλου στην εφαρμογή, με δικαιώματα προβολής των εγγράφων μίας υπηρεσιακής μονάδας, όπως ο προϊστάμενος και η γραμματειακή υποστήριξη, χωρίς δικαίωμα υπογραφής, και χωρίς να λαμβάνει ειδοποιήσεις.

β. Στην περίπτωση υποβολής καταγγελιών :
- Προσθήκη του ονοματεπωνύμου του καταγγέλοντα και του email του στο πεδίο "Αποστολέας".
- Δυνατότητα αυτόματης αποστολής της καταγγελίας προς τον Κάτοχο Άδειας στον οποίον αναφέρεται.
- Δυνατότητα επαναποστολής του email επιβεβαίωσης του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την υποβολή μίας καταγγελίας στο Docutracks.

γ. Υποστήριξη της διαλειτουργικότητας του Docutracks με άλλες εφαρμογές της ΕΕΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider