Ρωσία: Αποστέλλει περισσότερους πυραύλους και όπλα στο Κουρσκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Αποστέλλει περισσότερους πυραύλους και όπλα στο Κουρσκ
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε περισσότερους πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στην περιφέρεια του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες που διείσδυσαν στο ρωσικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου το Κίεβο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε περισσότερους πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στην περιφέρεια του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες που διείσδυσαν στο ρωσικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου το Κίεβο.

«Επιπλέον πύραυλοι και όπλα για το πυροβολικό εστάλησαν στην ομάδα», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον εφοδιασμό των στρατευμάτων του σε μεθοριακές περιοχές της Ρωσίας.

Σε περίπου 133.000 υπολογίζονται οι πολίτες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες, Πέμπτη.

Πλέον, απομένουν σχεδόν 20.000 άνθρωποι σε οκτώ περιοχές όπου διατάχθηκε από τις Αρχές εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Α. Σμίρνοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider