Χεζμπολάχ: Καθυστερήσαμε να απαντήσουμε «για πολιτικούς λόγους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χεζμπολάχ: Καθυστερήσαμε να απαντήσουμε «για πολιτικούς λόγους»
Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η απάντηση του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος προς το Ισραήλ για τον φόνο ενός διοικητή του καθυστέρησε «για πολιτικούς λόγους» και κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για μια συμφωνία εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η απάντηση του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος προς το Ισραήλ για τον φόνο ενός διοικητή του καθυστέρησε «για πολιτικούς λόγους» και κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για μια συμφωνία εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Ο αξιωματούχος, σε γραπτές του δηλώσεις που διένειμε στον Τύπο, επεσήμανε ότι η Χεζμπολάχ «εργάστηκε» ώστε να διασφαλίσει πως η απάντησή της στον φόνο του Φουάντ Σουκρ στις 30 Ιουλίου δεν θα προκαλέσει ευρείας κλίμακας πόλεμο.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ θα απευθύνει ομιλία σήμερα στις 18:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Η ομιλία του Χασάν Νασράλα θα αφορά «τις τελευταίες εξελίξεις», διευκρίνισε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν έχει πει ακόμη «την τελευταία του λέξη»

Η Χαμάς χαιρέτισε την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

BBC: Ισραήλ και Χεζμπολάχ λένε ότι δεν θέλουν πόλεμο - Aλλά είναι και οι δύο έτοιμοι για αυτόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider