Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Παγγαίο – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Όλυμπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Παγγαίο – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Όλυμπο
Στο Παγγαίο η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται για όγδοο 24ωρο.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ όσον αφορά τη φωτιά στο Στεγνό Νέστου, στον ίδιο νομό, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Όλυμπο, που ξέσπασε τα προηγούμενα 24ωρα, σε μεγάλο υψόμετρο, κοντά στο καταφύγιο Πετρόστρουγκας.

Στο Παγγαίο η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται για όγδοο 24ωρο κι από το πρωί επιχειρούν επτά εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, ενώ στο σημείο βρίσκονται 280 πυροσβέστες, 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές. Η εικόνα τη πυρκαγιάς είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής.

Αντίθετα, η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Στεγνό Νέστου δεν παρουσιάζει κάποιο ενεργό μέτωπο, ενώ οι διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν από νωρίς ρίψεις νερού, ενώ από εδάφους επιχειρούν στην περιοχή 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Στο μεταξύ, οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές της εβδομάδας στον Όλυμπο, σε δυσπρόσιτο σημείο και σε ύψος άνω των 1.900 μέτρων. Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί από το πρωί ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα και δύο οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider