Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το ΓΕΕΘΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το ΓΕΕΘΑ
Στόχος η διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας για τον εμπλουτισμό των γνώσεων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, με τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα αιχμής.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν στη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας για τον εμπλουτισμό των γνώσεων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, με τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα αιχμής, την οποία και επικύρωσαν με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Μέσω της συνεργασίας αυτής αναμένεται να αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, με πολλαπλασιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα και για τα δύο μέρη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση 13 υποτροφιών από τους δύο φορείς, 10 εκ των οποίων, διατίθενται εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ σε στελέχη του, ενώ το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαθέτει 3, στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ανωτάτων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ).

Επιπλέον, το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει τη δυνατότητα :

- συμμετοχής στο σύνολο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) με μειωμένα δίδακτρα αλλά και

- συνεργασίας του στη διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων, ημερίδων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων σε επιστημονικά πεδία, όπως ενδεικτικά, αμυντική πολιτική, διοίκηση έργων, e learning, information systems, cybersecurity, disruptive technologies.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη, παρόντος του Υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Κατά την τελετή παρίσταντο ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πολυμελής αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στεργίου (ΕΥΔΑΠ): Είμαστε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας

Πανώλη Μικρών Μηρυκαστικών: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα ζώα που ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider