Χανιά: Επίσκεψη υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χανιά: Επίσκεψη υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα
Επίσκεψη του υφυπ. στο πλαίσιο επαφών του σε νησιωτικούς προορισμούς αλλά και για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Στα Χανιά βρίσκεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας στο πλαίσιο επαφών του σε νησιωτικούς προορισμούς αλλά και για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Γκίκας παρακολούθησε σήμερα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου την απόδοση Εκκλησιαστικών Έργων του Μίκη Θεοδωράκη από τη Νεανική Χορωδία της Κέρκυρας. Ο κ. Γκίκας πραγματοποίησε επίσης συνάντηση, παρουσία των βουλευτών Νέας Δημοκρατίας, με μέλη και στελέχη του κόμματος στα Χανιά και όπως ανέφερε: «Ανταλλάξαμε απόψεις και τους ενημέρωσα για τα έργα τα οποία γίνονται στα Χανιά που έχουμε αρμοδιότητα ως υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές ο κ. Γκίκας τόνισε ότι αυτές «είναι απόλυτα διαχειρίσιμες» τόσο στη Γαύδο όσο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, σημειώνοντας πως «υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης και ενίσχυσης της περιοχής εφόσον απαιτηθεί».

Αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης της δύναμης του λιμενικού ο κ.Γκίκας είπε: «Γνωρίζουμε για τις ελλείψεις. Το λιμενικό σώμα έχει να αντιμετωπίσει σε όλη την Ελλάδα πληθώρα προβλημάτων. Στο Ανατολικό Αιγαίο κάθε μέρα υπάρχει πραγματικά η παρουσία του λιμενικού σώματος που είναι συγκλονιστική. Από το 2015 μέχρι σήμερα το λιμενικό σώμα έχει σώσει πάνω από 260.000 ζωές στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου. Είναι εκεί. Νύχτα μέρα. Καταβάλουμε προσπάθεια με αυξημένες εισόδους στις σχολές λιμενοφυλάκων και αξιωματικών, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό, όπως και με προκηρύξεις που βγαίνουν κατά καιρούς».

Η Κρήτη εφόσον υπάρχει ανάγκη, τόνισε ο κ. Γκίκας θα ενισχυθεί και αφορά σε απόφαση που έχει λάβει το αρχηγείο και ο υπουργός. «Για την αναβάθμιση της σε κάθε περίπτωση μιλώντας με τις υπηρεσίες, τους δημάρχους και όλες πληροφορίες που θα λάβω, θα τις γνωστοποιήσω στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, στη σύσκεψη που ακολουθεί τις επόμενες μέρες».

Σχετικά με τα έργα στο εμπορικό λιμάνι Χανίων τα οποία χαρακτηρίζονται από το υπουργείο, όπως είπε, ως έργα "σημαίας", «…το υπουργείο αυτή τη στιγμή δεν έχει την αρμοδιότητα των τουριστικών μαρινών. Δίνει όμως βαρύτητα στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού σε επίπεδο χώρας. Όπως σε υποδομές μαρινών και σε συνεργασία με τους οργανισμούς λιμένων, είτε είναι δημοτικά λιμενικά ταμεία, είτε κρατικά λιμενικά ταμεία, είτε ΑΕ, βρισκόμαστε σε επικοινωνία και επαφή, προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία μαρινών, σε συναρμοδιότητα με το υπουργείο Τουρισμού. Πιστεύω ότι όλα τα έργα που έχουμε υποσχεθεί και έχουμε συμφωνήσει (...) θα τα προχωρήσουμε όλα. Και στόχος της επίσκεψης μου είναι να δώσουμε ώθηση σε όλες αυτές τις διαδικασίες».

Για την κατασκευή μόλου στο λιμάνι της Κισσάμου ο υφυπουργός είπε για το αίτημα που υπάρχει από τη δημοτική αρχή ότι θα γίνει συζήτηση με το δήμαρχο της περιοχής. «Ως υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πρώτη υπογραφή που έβαλα αφορούσε 300.000 ευρώ για το Δήμο Κισσάμου, για αλλαγές δικτύων ύδρευσης ένα πολύ σημαντικό έργο που θα βοηθήσει τον δήμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider