Oasis: Χαμός με τις «δυναμικές τιμές» των εισιτηρίων που ξεπέρασαν τα 400 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oasis: Χαμός με τις «δυναμικές τιμές» των εισιτηρίων που ξεπέρασαν τα 400 ευρώ
Η επιχειρηματική τακτική της «δυναμικής τιμολόγησης» έφτασε στο απροχώρητο, αφού οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 200 λίρες

Ακόμα και τα ίδια τα αδέλφια Γκάλαχερ, οι δύο βασικοί ιδρυτές του βρετανικού συγκροτήματος Oasis, που λατρεύουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, δεν περίμεναν ποτέ πως η ανακοίνωση της επανένωσής τους μετά από 15 χρόνια για την πραγματοποίηση συναυλιών, θα προκαλούσε τέτοια αναταραχή στους οπαδούς τους, στην βρετανική κυβέρνηση, στους διοργανωτές live events, αλλά και στην Κομισιόν.

Η επιχειρηματική τακτική της «δυναμικής τιμολόγησης» έφτασε στο απροχώρητο, αφού οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 200 λίρες καθώς η ζήτηση εκτινάχθηκε στα ύψη, γεγονός που προκάλεσε την οργή των θαυμαστών του συγκροτήματος, αναγκάζοντας τη Γραμματέα Πολιτισμού της Βρετανίας, Λίζα Νάντι, να προχωρήσει σε δημόσια κατακραυγή και να υποσχεθεί έρευνα θέλοντας να διασφαλίσει ότι τα εισιτήρια θα πωλούνταν «σε δίκαιες τιμές», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το συγκρότημα δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν γνώριζε ότι θα χρησιμοποιηθεί η πρακτική της δυναμικής τιμολόγησης και είχε αφήσει τις αποφάσεις τιμολόγησης στους διοργανωτές. Επίσης, ανακοίνωσε επιπλέον ημερομηνίες και ότι τα εισιτήρια γι' αυτές θα πουληθούν μέσω προσωπικής πρόσκλησης.

«Τα εισιτήρια θα πωληθούν με μια κλιμακωτή διαδικασία ψηφοφορίας μόνο με πρόσκληση. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στην ψηφοφορία θα ανοίξουν πρώτα στους πολλούς οπαδούς του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν τα κατάφεραν στην αρχική πώληση με την Ticketmaster. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν», δήλωσε σε ανάρτησή της η μπάντα από το Μάντσεστερ.

Η Ticketmaster, η μεγαλύτερη πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων ψυχαγωγίας στον κόσμο, έχει ενημερωθεί από την βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών στις 3 Σεπτεμβρίου 2024 ότι «επανεξετάζει επειγόντως» τη χρήση της δυναμικής τιμολόγησης, αφού ενδέχεται να παραβίασε τους νόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη για την αύξηση της τιμής ορισμένων εισιτηρίων των Oasis από τα 160 ευρώ στα 415 ευρώ. Επίσης, η πρακτική της Ticketmaster να αυξάνει την τιμή των εισιτηρίων συναυλιών με βάση τη ζήτηση διερευνάται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ticketmaster, ένας από τους τρεις επίσημους πωλητές εισιτηρίων για τις συναυλίες των Oasis, δήλωσε ότι δεν έθεσε πολιτική τιμολόγησης εισιτηρίων - οι καλλιτέχνες και οι διοργανωτές το έθεσαν. Και εδώ τα πράγματα μπερδεύονται, αφού οι διοργανωτές είναι τρεις για την περιοδεία επανασύνδεσης Oasis, με όλους να συνδέονται με μία εταιρεία: τη Live Nation, την πολυεθνική των ΗΠΑ που κατέχει την Ticketmaster. Οι διοργανωτές είναι οι SJM Concerts, MCD Promotions και DF Concerts με έδρα το Μάντσεστερ.

Ανεξαρτήτως της εξέλιξης, οι αντιδράσεις από θαυμαστές του γκρουπ, αλλά και καλλιτέχνες είναι αξιοσημείωτη. Ο Aidan Moffatt του Arab Strap χαρακτήρισε την αύξηση των τιμών «εξ ολοκλήρου κατάπτυστη πρακτική», ενώ ο Robert Smith του The Cure στο παρελθόν την είχε αποκαλέσει «άπληστη απάτη».

Το συγκρότημα πρόσθεσε δύο νέες ημερομηνίες στο Γουέμπλεϊ λόγω της τεράστιας ζήτησης, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει πλέον επτά συναυλίες στο Wembley, ενώ θα εμφανιστεί και στο Μάντσεστερ, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider