Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία εργατικών σωματείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία εργατικών σωματείων
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία των εργατικών σωματείων η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία των εργατικών σωματείων η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της ΧΑΝΘ όπου απηύθηναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής, της Πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, της Παλαιστινιακής παροικίας και από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Κουτσουρά, γραμματέα του Συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης και μέλος διοίκησης του ΕΚΘ.

Στην κεφαλή της πορείας που διέσχισε την οδό Τσιμισκή και κατέληξε στην Πολυτεχνείου, βρίσκονταν διανομείς με μηχανάκια και ακολουθούσαν μέλη της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδας που κρατούσαν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία.

Στο κεντρικό πανό της πορείας που υπογράφονταν από «εργατικά σωματεία Θεσσαλονίκης» αναγράφονταν το σύνθημα «Όλοι στον αγώνα για 7ωρο, 5νθημερο, 35ωρο. Αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας». Στο τέλος της πορείας αποδόθηκε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οικονομική ενίσχυση που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider