Αισιόδοξη η Σαουδική Αραβία ότι θα αποκτήσει πρόσβαση στα τσιπ της Nvidia εντός του επόμενου έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιόδοξη η Σαουδική Αραβία ότι θα αποκτήσει πρόσβαση στα τσιπ της Nvidia εντός του επόμενου έτους
Αισιόδοξη ότι θα αποκτήσει πρόσβαση στα υψηλής απόδοσης τσιπ της αμερικανικής Nvidia, εμφανίζεται η Σαουδική Αραβία, μια δυνατότητα που θα της επέτρεπε να αναπτύξει και να διαχειριστεί τα πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Αισιόδοξη ότι θα αποκτήσει πρόσβαση στα υψηλής απόδοσης τσιπ της αμερικανικής Nvidia, εμφανίζεται η Σαουδική Αραβία, μια δυνατότητα που θα της επιτρέψει να αναπτύξει και να διαχειριστεί τα πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Μιλώντας στο CNBC, κορυφαίο στέλεχος της σαουδαραβικής Αρχής Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης (SDAIA), εκτίμησε ότι αυτό θα επιτευχθεί το επόμενο έτος.

«Νομίζω εντός του επόμενου έτους», είπε ο Abdulrahman Tariq Habib, αναπληρωτής CEO της υπηρεσίας διαχείρισης στρατηγικής της SDAIA. Είναι μια σημαντική προσδοκία δεδομένου ότι οι αυστηροί έλεγχοι στις εξαγωγές των ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής αποτρέψει τη χρήση των τσιπ από το βασίλειο.

Η πρόσβαση στα τσιπ, «θα σημαίνει πολλά» για την Σαουδική Αραβία, είπε ο Habib και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα Nvidia H200s, τα πιο ισχυρά τσιπ της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούνται στο GPT-5o της OpenAi.

«Θα διευκολύνει τις business μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ», είπε. «Θα ανοίξει επίσης πολλές πόρτες για τις υπολογιστικές ικανότητες στο βασίλειο. Αλλά δεν είναι μόνο η υπολογιστική ικανότητα που είναι σημαντική. Εργαστήκαμε σκληρά τα τελευταία τρία χρόνια για την οικοδόμηση ικανοτήτων, σε ανθρώπινο δυναμικό, χτίσαμε επίσης ικανότητα δεδομένων. Επομένως, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με όλη τη διεθνή κοινότητα και συμβάλλουμε στο να είμαστε μία από τις κορυφαίες δραστήριες χώρες στην ανάλυση δεδομένων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider