Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων για την εισιτηριοδιαφυγή στα αστικά λεωφορεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων για την εισιτηριοδιαφυγή στα αστικά λεωφορεία
Τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής θέτει πλέον ως προτεραιότητα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής θέτει πλέον ως προτεραιότητα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), που μετά την ανανέωση του ενός τρίτου του στόλου του με καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία, την ενίσχυση του αριθμού δρομολογίων και την πρόσληψη 190 οδηγών, προχωρά σε σειρά ενεργειών, προκειμένου οι επιβάτες να ταξιδεύουν με εισιτήριο.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει πολλαπλασιασμός ελέγχων και προστίμων, με τουλάχιστον 60 επιπλέον ελεγκτές: ο ΟΑΣΘ προχωρά σε δημόσιο ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό, για την ανάθεση μέρους του έργου ελέγχου κομίστρου σε ανάδοχο και ζητά τουλάχιστον 60 άτομα, τα οποία σε καθημερινή βάση θα διενεργούν ελέγχους, συνεισφέροντας στο έργο των ελεγκτών του Οργανισμού.

Επιπλέον, ο Οργανισμός εφαρμόζει πιλοτικά το μέτρο της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή πόρτα σε δέκα λεωφορειακές γραμμές (θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες), ενώ προχωρά στην τοποθέτηση ειδικής σήμανσης σε όλα τα λεωφορεία, η οποία προτρέπει στη χρήση εισιτηρίου και ταυτόχρονα προειδοποιεί για τα πρόστιμα. Οργανώνονται δε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές να ενημερωθούν για το πρόβλημα, «με στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την ενδυνάμωση της κοινωνικής ευθύνης σε νεαρή ηλικία».

«Το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής είναι μεγάλο και υπαρκτό. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε μια κακή παράδοση που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όταν είχε σταματήσει ο έλεγχος κομίστρου. Σήμερα ο ΟΑΣΘ έχει πλέον αλλάξει επίπεδο και το κοινωνικό αγαθό που λέγεται αστικές συγκοινωνίες έχει βελτιωθεί. Έτσι πλέον η μείωση της εισιτηριοδιαφυγής αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα» δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης. Απευθύνει δε έκκληση προς το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί εισιτήριο για τις μετακινήσεις του και τονίζει ότι η ενίσχυση των ελέγχων δεν αποσκοπεί στον πολλαπλασιασμό των προστίμων, αλλά στον πολλαπλασιασμό της χρήσης εισιτηρίων.

«Οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν δημόσιο αγαθό και το κυρίως έσοδό τους είναι το εισιτήριο. Επομένως, παρακαλώ θερμά όλους τους επιβάτες να μην αμελούν το εισιτήριό τους, ώστε και να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες, αλλά και για να μην βρισκόμαστε στον ΟΑΣΘ στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε πρόστιμα» καταλήγει ο κ. Ταγγίρης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς την στήριξη της Αυτοδιοίκησης

Υπ. Παιδείας: Πρόσληψη 40 αναπληρωτών για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων έναντι της νόσου mpox - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider