«Θα συνεχίζουμε τη μάχη κατά του Ισραήλ»: Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο Νασράλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Θα συνεχίζουμε τη μάχη κατά του Ισραήλ»: Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο Νασράλα
Με νέα ανάφλεξη επαπειλείται η Μέση Ανατολή, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Τελευταία ενημέρωση 15:09

Με νέα ανάφλεξη επαπειλείται η Μέση Ανατολή, μετά την επιβεβαίωση τον θάνατο του Χασάν Νασράλα (από Τελ Αβίβ και Χεζμπολάχ) κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό. «Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (...) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανέφερε η φιλοϊρανική οργάνωση. Η Χεζμπολάχ τόνισε ακόμη στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τη μάχη της εναντίον του Ισραήλ «σε υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης, και σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και αξιοσέβαστου λαού του».

Χασάν Νασράλα / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ

Επί πέντε ώρες ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδιζαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου όπου πανικόβλητοι χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και άρχισαν να συρρέουν στους δρόμους και στις πλατείες στο κέντρο της πόλης. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει ότι θα πλήξει συγκεκριμένα κτίρια, στα υπόγεια των οποίων η Χεζμπολάχ αποθηκεύει όπλα και είχε καλέσει τους ενοίκους τους να απομακρυνθούν.

Ολονύχτιο ήταν το σφυροκόπημα και στα νότια προάστια της Βηρυτού. Είχε προηγηθεί το σφοδρό πλήγμα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ώρες αργότερα ότι είναι νεκρός ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι: «Τα κτίρια από πάνω λειτουργούν ως ασπίδες. Μπορείτε να δείτε τα κτίρια στην καρδιά της Νταχίγιε. Όταν μπαίνεις και κατεβαίνεις στο επίπεδο του πάρκινγκ. Υπάρχει αποθήκη στρατηγικών όπλων. Η Χεζμπολάχ έχει αποθηκεύσει όπλα κάτω από τον άμαχο πληθυσμό».

Η αιματηρή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν επτά κτίρια στην περιοχή, μία από τις πλέον κατοικημένες στη Βηρυτό. Ένας κρατήρας βάθους πέντε μέτρων έχει σχηματιστεί ενώ διασώστες και κάτοικοι αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια. Ο ανταποκριτής του SKY NEWS αναφέρει: «Eίμαστε 100 μέτρα, ίσως και λιγότερο από το σημείο της έκρηξης. Βλέπουμε ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να πηγαίνουν πάνω κάτω τους δρόμους».

«Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε: «Ο Νασράλα ήταν ένας από τους ισχυρότερους τρομοκράτες στον κόσμο. Ήταν μια πραγματική απειλή, με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων στα χέρια του». «Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο» προστίθεται στη σχετική, λιτή ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Τελ Αβίβ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ο 64χρονος ηγέτης της Χεζμπολάχ εξουδετερώθηκε στην επιχείρηση «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει με την εξάλειψη του Νασράλα.

«Δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πώς θα τον φτάσουμε», σημείωσε ο στρατηγός Χαλεβί σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως η οργάνωση πλέον είναι ακέφαλη καθώς έχει εξοντωθεί όλη η ηγεσία της. Από την πλευρά της Χεζμπολάχ, πηγή προσκείμενη στην οργάνωση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα από χθες (Παρασκευή) το βράδυ» χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: Κάλεσμα Χαμενεΐ στους μουσουλμάνους κατά Ισραήλ

Λίβανος: Απαγορεύτηκε η είσοδος ιρανικού αεροπλάνου στον εναέριο χώρο μετά από απειλές του Ισραήλ

Ισραήλ: Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά τη δολοφονία Νασράλα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider