Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή με στόχο το Κίεβο και την Οδησσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή με στόχο το Κίεβο και την Οδησσό
Σε κατάσταση συναγερμού το ανατολικό τμήμα της χώρας για πάνω από πέντε ώρες.

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές με στόχο το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, κρατώντας σε κατάσταση συναγερμού το ανατολικό τμήμα της χώρας για πάνω από πέντε ώρες, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

«Ο εχθρός για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του (drones) κατά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. «Ρωσικά drones έφθασαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας σε πολλαπλά κύματα και από διαφορετικές κατευθύνσεις».

Όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αεροπορική επιδρομή καταστράφηκαν κατά την προσέγγισή τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, συνέχισε ο Πόπκο. Λεπτομέρειες που αφορούν το μέγεθος της επίθεσης θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, δήλωσε.

Ο συναγερμός για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές ενεργοποιήθηκε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαρκώντας συνολικά πάνω από πέντε ώρες, δήλωσε ο Πόπκο.

Ο Χενάντι Τρουχάνοφ, δήμαρχος της Οδησσού, του λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε μέσω Telegram ότι η Ρωσία στοχοποίησε επίσης την πόλη του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα εκεί.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν, κυβερνήτης στην περιφέρεια της Χερσώνας, γνωστοποίησε νωρίς σήμερα μέσω Telegram ότι ένας πολίτης έχασε τη ζωή του και 15 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες αυτές. Η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχοθετούν αμάχους στον πόλεμο, τον οποίο ξεκίνησε η Ρωσία με την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο χιλιάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, στη μεγάλη τους πλειονότητα Ουκρανοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπλίνκεν: Συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Σε κατάσταση «συναγερμού» την παραμονή της επετείου της 7ης Οκτωβρίου

Μέση Ανατολή: Ολονύκτιο ισραηλινό σφυροκόπημα σε Βηρυτό και Γάζα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider