Στους Βίκτορ Άμπρος και Γκάρι Ράβκιν το Νόμπελ Ιατρικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους Βίκτορ Άμπρος και Γκάρι Ράβκιν το Νόμπελ Ιατρικής
Οι Αμερικανοί Victor Ambros (Βίκτορ Αμπρος) και Gary Ruvkun (Γκάρι Ράβκιν) τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής, ανακοίνωσε η επιτροπή του βραβείου.

Οι Αμερικανοί Victor Ambros (Βίκτορ Αμπρος) και Gary Ruvkun (Γκάρι Ράβκιν) τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής, για την ανακάλυψη του microRNA, νέας υποδιαίρεση του μορίου του RNA, που διαδραματίζει κρίσιμης σημασίας ρόλο στην ρύθμιση της δραστηριότητας των γονιδίων, ανακοίνωσε η επιτροπή του βραβείου.

«Το βραβείο Νόμπελ της φετινής χρονιάς ανταμείβει δύο επιστήμονες για την ανακάλυψη μίας θεμελιώδους αρχής που διέπει την ρύθμιση της δραστηριότητας των γονιδίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.

«Η επαναστατική τους ανακάλυψη αποκάλυψε μία τελείως νέα αρχή της ρύθμισης της γονιδιακής έκφρασης που αποδεικνύεται κρίσιμης σημασίας για τους πολυκύτταρους οργανισμούς, περιλαμβανομένων των ανθρώπων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Βίκτορ Άμπρος (γεννημένος το 1953 στο Νιου Χάμσαϊρ ) είναι Αμερικανός αναπτυξιακός βιολόγος που ανακάλυψε το πρώτο γνωστό microRNA (miRNA). Είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Ο Γκάρι Ράβκιν (γεννημένος το 1952 στην Καλιφόρνια ) είναι Αμερικανός μοριακός βιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη. Ο Ρούβκουν ανακάλυψε τον μηχανισμό με τον οποίο το lin-4 , το πρώτο microRNA (miRNA) που ανακαλύφθηκε από τον Βίκτορ Άμπρος, ρυθμίζει τη μετάφραση των αγγελιαφόρων RNA μέσω ατελούς ζεύγους βάσεων και ανακάλυψε το δεύτερο miRNA, let-7.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider