Η Σιμόν Μπάιλς ενέπνευσε το 60% των γυναικών στις ΗΠΑ να εστιάσουν στην ψυχική τους υγεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σιμόν Μπάιλς ενέπνευσε το 60% των γυναικών στις ΗΠΑ να εστιάσουν στην ψυχική τους υγεία
Η Σιμόν Μπάιλς κατάφερε να ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και να βιώσει μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα της, κατακτώντας 4 μετάλλια - 3 χρυσά και 1 ασημένιο.

Η Σιμόν Μπάιλς κατάφερε να ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και να βιώσει μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα της, κατακτώντας 4 μετάλλια - 3 χρυσά και 1 ασημένιο. Συνολικά, η Σιμόν Μπάλις κατέχει 39 Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια, αποτελώντας μια από τις πιο πολυβραβευμένες αθλήτριες του κόσμου.

Το 2020 κατά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εγκατέλειψε πολύ γρήγορα την προσπάθειά της και ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί για ένα εύλογο διάστημα, προκειμένου να ξεκουραστεί και να θέσει σε προτεραιότητα την υγεία της - σωματική και ψυχική. Τότε, η επιτυχημένη αθλήτρια αποχώρησε από την εθνική ομάδα που βρισκόταν στο Τόκιο, εκπλήσσοντας τους πάντες, αφού θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί.

Πίσω στο 2021, λοιπόν, η Σιμόν Μπάιλς έθεσε σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία της, έκανε ένα βήμα πίσω από την καριέρα της και εστίασε στις πληγές και τα τραύματα που έφερε στην ψυχή της μετά την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον γιατρό της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ.

Η απόφαση αυτή, ενέπνευσε πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας. Ειδικότερα, 60% των γυναικών περπάτησαν στον δρόμο που άνοιξε η Σιμόν Μπάιλς, θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρώμη: Παρελθόν τα κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι - Νέα μέτρα για τον υπερτουρισμό

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής επιβραδύνεται, παρά την πρόοδο της ιατρικής

Μειώνεται «σταθερά και με συνέπεια» ο πληθυσμός της Ελλάδας - Δεν θα ξεπερνά τα 7,5 εκατ. το 2050

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider