Συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμμελο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμμελο
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Σωκράτη Φάμμελο, είχε, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς, στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, στο δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και χαρακτηρίζεται κυρίως από την αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων (πχ. της ενέργειας, των πρώτων υλών κτλ), την έλλειψη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Ειδικότερα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν στην παρούσα συγκυρία τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αναλύθηκαν εκτενώς ήταν:

- Η ακρίβεια και το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων το οποίο παρουσιάζει αύξηση της τάξης 40% τα τελευταία χρόνια.

- Η έλλειψη ρευστότητας καθώς περισσότερες από 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Οικονομικού Κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

- Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις συναλλαγές του Δημοσίου με τις επιχειρήσεις (διασύνδεση pos, ψηφιακή κάρτα κλπ). Όπως τονίστηκε η προσαρμογή αυτή αυξάνει υπέρμετρα το γραφειοκρατικό κόστος συμμόρφωσης ενώ εμπεριέχει και νέα άμεσα κόστη για τις επιχειρήσεις και συνοδεύεται από εξοντωτικά πρόστιμα.

- Η διαχείριση ιδιωτικού χρέους και των ειδικότερα των κόκκινων δανείων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

- Ο κατώτατος μισθός και η ανάγκη εφαρμογής του μέσω ΕΓΣΣΕ.

- Το τέλος παρεπιδημούντων. (Νόμος: Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις, άρθρο 30).
- Το ψηφιακό τέλος στις συνδρομές των συλλογικοτήτων (Ν. 5135/2024, άρθρο 20).

Παρόντες στη συνάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία ήταν οι κκ: Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Υποψήφιος Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ο Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής Κορινθίας και ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας.

Από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας στη συνάντηση παρευρέθη και ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Σταμάτης Βαρδαρός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Ξυλόκαστρου: «Ευχαριστώ» στον Δήμο Αράχωβας για τη συμβολή του στις πρόσφατες πυρκαγιές

Σκυλακάκης: Καμία αλλαγή για όσους καταναλωτές έχουν πράσινο τιμολόγιο

Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider