Δούκας: Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι καθημερινή και αδιάκοπη, με πράξεις όχι με λόγια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δούκας: Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι καθημερινή και αδιάκοπη, με πράξεις όχι με λόγια
Τα 80 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα της ναζιστικής κατοχής γιόρτασε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων.

Τα 80 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα της ναζιστικής κατοχής γιόρτασε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων.

Το πρωί, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και της Εκκλησίας έδωσαν το "παρών" στην τελετή Έπαρσης της Σημαίας της Απελευθέρωσης στον Ιστό του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σημείωσε: «Σήμερα, γιορτάζουμε την 80η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή. Τιμούμε όσες και όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Η Ελευθερία κερδίζεται με συνεχείς αγώνες και διατηρείται με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι καθημερινή και αδιάκοπη, με πράξεις όχι με λόγια. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την Ελευθερία. Με την ευχή να μην ξαναδούμε ποτέ στην πατρίδα μας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο, εκφραστές και υποστηρικτές του ναζισμού, του φασισμού, της μισαλλοδοξίας. Είναι μια αέναη πρόκληση για όλο τον δημοκρατικό κόσμο να προστατεύει και να υπερασπίζεται τις ύψιστες αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Η τελετή στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων με Εθνικές Ενδυμασίες ξεκινώντας από την πλευρά του Αρχαίου Ναού, κρατώντας τη Σημαία της Απελευθέρωσης και πλαισιωμένα από μαθητές και μαθήτριες της Ιονίου Σχολής προσήλθαν στον ιστό. Η Σημαία παραδόθηκε από τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς (2 βρακοφόρους και έναν Εύζωνα), οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο του ιστού.

Η Έπαρση της Σημαίας πραγματοποιήθηκε από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, με τον Ύμνο της Σημαίας να συνοδεύει την τελετή. Στη συνέχεια, η Στρατιωτική Μπάντα απέδωσε τον Εθνικό Ύμνο, ολοκληρώνοντας την τελετή με την πρέπουσα επισημότητα.

Ακολούθησε η Έπαρση Σημαίας από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, ενώ παιάνιζε ο Ύμνος της Σημαίας. Μετά την Έπαρση, η Στρατιωτική Μπάντα ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο, ολοκληρώνοντας την τελετή με την πρέπουσα επισημότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider