Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας
Στην περιοχή έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

(upd 22:19) Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι βλήματα όλμου έπεσαν στη ναρκοθετημένη περιοχή των συνόρων με τη Συρία κοντά στην τουρκική πόλη Κίλις και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταποδίδουν με μπαράζ πυρών πυροβολικού. Στην περιοχή ξέσπασε πυρκαγιά.

Από τη νομαρχία της επαρχίας Κίλις ανακοινώθηκε ότι επτά ρουκέτες και ένα βλήμα RPG έπεσαν στη ναρκοθετημένη περιοχή στην τουρκική πλευρά των συνόρων ως αποτέλεσμα συγκρούσεων στο συριακό έδαφος μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων του «Εθνικού Στρατού της Συρίας».

Επίσης, από το «Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης» της τουρκικής προεδρίας ανακοινώθηκε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Συρία. Δεν υπάρχει καμία επίθεση κατά των συνόρων μας».

Τα συριακά εδάφη απέναντι από το Κίλις είναι η περιοχή που είχε εισβάλει η Τουρκία το 2016 στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» και ελέγχονται σήμερα από την Τουρκία και τον υποστηριζόμενο από αυτήν «Εθνικό Στρατό της Συρίας» που απαρτίζεται από ενόπλους που μάχονται το καθεστώς της Δαμασκού.

Ένα τέτοιο θερμό επεισόδιο εντείνει τις ανησυχίες, καθώς σημειώνεται την ώρα που εκφράζονται φόβοι για επέκταση του πολέμου στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Διερευνούμε το πλαίσιο ώστε να συζητηθούν υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική ζώνη

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider