ΝΑΤΟ: Ο Ζελένσκι και η Ουκρανία θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ρωσία από θέση ισχύος

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΝΑΤΟ: Ο Ζελένσκι και η Ουκρανία θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ρωσία από θέση ισχύος
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και η χώρα του θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ρωσία από θέση ισχύος, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η χώρα του θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ρωσία από θέση ισχύος, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε προσθέτοντας ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία διατηρεί την πλήρη υποστήριξή της προς το Κίεβο.

«Είμαστε προσηλωμένοι, εν ανάγκη μακροπρόθεσμα. Προφανώς θέλουμε να είμαστε σε μία θέση από την οποία η Ουκρανία, από θέση ισχύος, θα μπορεί να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ρωσία, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, (ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι) μπορεί να υπολογίζει στην συνεχή στήριξή μας», είπε ο Μαρκ Ρούτε.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία τους επόμενους μήνες για να ασκηθεί πίεση προς την Ρωσία και να διασφαλισθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να επικρατήσει στον πόλεμο, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Χίλι.

«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε την υποστήριξη προς την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για να ασκηθεί πίεση στην Ρωσία και να διασφαλισθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να επικρατήσει, διότι η άμυνα της Ευρώπης αρχίζει από την Ουκρανία», δήλωσε ο Τζον Χίλι πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Το οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους για όσο χρειασθεί», είπε.

Η Εσθονία ελπίζει να δει δραστηριοποίηση και τα επόμενα βήματα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες στους δημοσιογράφους ο εσθονός υπουργός Αμυνας Χάνο Πεβκούρ.

«Η Εσθονία έλεγε πάντα ότι η μόνη πραγματική εγγύηση ασφαλείας για την Ουκρανία είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Χάνο Πεβκούρ πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η Λετονία υποστηρίζει το σχέδιο νίκης που προωθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο λετονός υπουργός Αμυνας Αντρις Σπρουντς προσθέτοντας ότι η εναέρια επιτήρηση του ΝΑΤΟ επάνω από τις χώρες της Βαλτικής πρέπει να αναβαθμισθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λιθουανός υπουργός Άμυνας: Το NATO «οφείλει να απευθύνει στην Ουκρανία πρόσκληση για ένταξη τώρα»

ΟΗΕ: Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από «οξεία» φτώχεια - Ανήλικοι οι μισοί

Συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας την Παρασκευή στο Βερολίνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider